gyakorlati és elméleti tudással is gazdagodnak

2018.12.10. 07:00

Önvédelmi fogásokat tanultak a pápai rendőrök

Szituációs feladatok végrehajtásával ad számot a gyakorlati és az elméleti felkészültségéről a Pápai Rendőrkapitányság mintegy ötven egyenruhása.

Polgár Bettina

Mintegy ötven rendőr adott számot gyakorlati és elméleti felkészültségéről a szituációs feladatok bemutatásával

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Bauer Tibor rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője elmondta, évek óta sikeres együttműködést folytatnak Pintér Péterrel, a helyi Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület vezetőjével. Ennek keretében a pápai rendőrök intézkedéstaktikai foglalkozásokon vesznek részt, valamint lehetőségük nyílik önvédelmi fogások elsajátítására is.

Mintegy ötven rendőr adott számot gyakorlati és elméleti felkészültségéről a szituációs feladatok bemutatásával Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, a rendőrök havi szinten részt vesznek ilyen jellegű oktatáson, mely során gyakorlati és elméleti tudással is gazdagodnak, hiszen a változó jogszabályok megismerésére ugyanúgy figyelmet fordítanak. Az év során megszerezett tudásból pedig november végén és december elején szituációs feladatok végrehajtása által adnak számot a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Bauer Tibor kiemelte, az ilyen alkalmak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy felmérjék, miben kell még fejlődni, mire kell odafigyelni. Mint mondta, december végéig mintegy ötven rendőr tesz vizsgát, majd jövőre tovább folytatódnak az intézkedéstaktikai képzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!