vádemelés

2019.02.16. 17:00

Orvvadászatért börtönbe is kerülhet a férfi

Vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntette miatt egy 64 éves férfival szemben, aki engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket, és tavaly augusztusban vadászott is, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi 1995-ben, 80 darab lőszerrel, valamint egy hangtompítóval együtt négyezer forintért vásárolta meg az öntöltő kispuskát, amely a törvény szerint lőfegyvernek minősül. A lőfegyver és a lőszerek tartása viszont engedélyköteles, amellyel a férfi nem rendelkezett.

Az illető a kispuskát eleinte seregélyek és szajkók riasztására használta, de tavaly, augusztus elején a hangtompítós fegyverrel az egyik Tapolca- környéki vadászterületre ment vadászni, pedig arra nem volt joga, és a területet használó vadásztársasághoz sem tartozott. Ráadásul a vadászatról szóló törvény szerint a lőfegyverre szerelt hangtompító tiltott vadászati eszköz. A vadászat után néhány nappal a rendőrség házkutatást tartott a férfi présházában, ahol a kispuskát, a hangtompítót és a fegyverhez tartozó 19 darab töltényt megtalálta. Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

 

 

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!