baleset

2019.01.02. 20:16

Összeütközött egy kamion és egy személyautó Herendnél, egy ötéves gyerek is megsérült

Egy gyermek és egy felnőtt sérült meg a balesetben, amikor összeütközött egy személyautó és egy kamion, a 8-as számú főúton, január 2-án este, Herendnél, erősítette meg értesülésünket Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Egy gyermek és édesanyja sérült meg a személyautóban, amelyik kamionnal ütközött Herendnél, január 2-án, este Fotó: Kovács Erika/Napló

Helyszíni információnk szerint a Mercedes típusú személyautó Veszprém irányába haladt a 8-as számú főúton, és vele szemből érkezett a mirelit árut szállító kamion. Úgy tudjuk, a Mercedesz vezetője eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol a kamionnal „félfrontálisan” összeütközött, a kamion egyik sarkának ment neki. A kamion sofőrje, hogy a súlyosabb balesetet elkerülje, látva az autót, fékezett, majd az árokba irányította járművét, ami ennek következtében az oldalára dőlt.

Egy gyermek és édesanyja sérült meg a személyautóban, amelyik kamionnal ütközött Herendnél, január 2-án, este
Fotó: Kovács Erika/Napló

A kamion vezetője nem sérült meg, a személyautóban információnk szerint egy család utazott, közülük az ötéves gyermek és a 28 éves édesanyja megsérült. Mindkét autónak a bal eleje törött össze. A személyautó az ütközéskor kilyukasztotta a kamion üzemanyagtartályát is, miután az üzemanyag kifolyt az útra, amit a Közút szakemberei takarítottak össze. A műszaki mentés, amelynél az ajkai tűzoltók dolgoztak, valamint a rendőrségi helyszínelés teljes útlezárás mellett történt, később félpályán, rendőri irányítás mellett indult meg a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!