bíróság

2019.04.29. 09:30

Pápán is idős embertől akartak lopni az álellenőrök

A Veszprémi Járási Ügyészség egy gyáli férfi és két budapesti nő letartóztatását indítványozta, akik magukat vízminőség-ellenőrnek kiadva jutottak be idős emberek lakásába, hogy értékeiket eltulajdonítsák. A bíróság az indítványnak helyt adott.

Veszprém Megyei Főügyészség

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével gyanúsított három elkövető Szolnokon, Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Körmenden károsított meg idős embereket úgy, hogy közülük egy vagy több gyanúsított is ellenőrnek adta ki magát, s így a lakásba bejutva, a sértettek figyelmét elterelték, miközben a készpénzüket, ékszereiket eltulajdonították.

A gyanúsítottak cselekménye egy pápai és egy körmendi sértett esetében kísérleti szakban maradt, mivel egyikük észrevette, hogy a lakásba olyan személy is bejutott, akit nem engedett be, a másik sértettnek pedig gyanússá vált az elkövetők viselkedése, s így mindketten elküldték őket a lakásukból.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsítottak letartóztatás a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása végett egy hónapra elrendelte. A végzés a férfi elkövető vonatkozásában véglegessé vált, míg a két nő és védőik fellebbeztek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!