felhívják a fiatalok figyelmét

2019.06.03. 07:00

Rendvédelmi nap Veszprémben: testközelben a biztonság és a mentés

A napi rendvédelmi munka bemutatása és a személyes találkozás mellett a nyári szünidő közeledtével az is lényeges, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a biztonságra, derült ki egyebek mellett Németh Éva ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és Takács László önkormányzati képviselő megnyitójából a pénteken a Pannon Egyetem parkolójában a harmadik Rendvédelmi napon, amelyre helyi diákokat hívtak meg.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Vonderviszt Ferenc a Pannon Egyetem tudósa köszöntője után Baán-Muzsik Márta büntetés-végrehajtási sajtóreferens elmondta, a rendőrség, büntetés-végrehajtás, katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a mentőszolgálat és a honvédség bemutatóin, illetve sátrainál a közönség láthatja, mi mindenre és milyen összehangolt munkára van szükség a nyugalomért, biztonságért, mentésért.

A köszöntők után egy közlekedési balesetnél a mentést mutatták be mentősök és tűzoltók, amit közben Nátrán Albin vezető mentőtiszt és Miskey Tamás katasztrófavédelmi alezredes kommentált. A veszprémi börtön munkatársai jóvoltából lehetett látni, hogyan visznek egy fogvatartottat biztonságban a bírósági tárgyalásra, majd vissza a börtönbe, amiről Szabó István törzszászlós, az intézet főfelügyelője beszélt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bemutatóján Cézár szolgálati kutya segítségével fegyveres bűnözőket fogtak el, amit Aradi Virág főhadnagy, sajtóreferens tolmácsolt. A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái és az önkéntes tartalékos állomány közös katonai közelharcot vívott, majd bemutatták az ellenőrző, áteresztő pont működését, Szűcs Tibor főtörzsőrmester és Benczik Gergely főhadnagy tájékoztatója mellett.

A rendvédelmi napon az érdeklődők beültek a rabszállító és rendőrségi autóba, kipróbálták a bilincset, látták a bűnügyi helyszínelő mikrobuszt és a közbiztonságra veszélyes eszközöket. Magukra öltötték a tűzoltói védőruhát, légzőkészüléket. Sokféle tájékoztatást adott az adóhatóság, és a mentőszolgálat is, utóbbi egy tömeges balesethez szükséges sátrat is bemutatott, a honvédség pedig fegyvereket, katonai felszereléseket és egy BTR-80 harcjárművet tett közszemlére, majd ki lehetett próbálni a repülőgép-szimulátort, a lézerlövészetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában