Nagytakarítás

2018.06.03. 11:30

Kétszáz tonna hulladékot gyűjtöttek össze Veszprém környékén

A Veszprém megyei rendőrök a társszervekkel, és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. által, még korábban meghirdetett „Városom Veszprém Mozgalommal” együttműködve több mint kétszáz tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyeszékhely környékén, június elsején, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

Borbély Zoltán rendőr alezredes is gyűjtötte a hulladékot Veszprém környékén Fotó: Rendőrég

Környezeti értékeink megőrzésért az előző évekhez hasonlóan több szervezet bevonásával szemétszedési akciót szervezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. június 1-jén. Veszprém megye közigazgatási területén az elmúlt időszakban ugyanis megszaporodott az illegálisan elhelyezett hulladék, mely jelentősen veszélyezteti a környezetet, valamint az idegenforgalmat is kedvezőtlenül érinti. A Veszprém megyei rendőrök a gyűjtés előtt mások mellett a Verga Zrt. munkatársaival, illetve civil szervezetek képviselőivel együtt bejárták, illetve feltérképezték a területeket. A résztvevők Veszprém húsz kilométeres körzetében összesen tíz helyszínen, összesen kétszáz tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

Borbély Zoltán rendőr alezredes is gyűjtötte a hulladékot Veszprém környékén Fotó: Rendőrég

A „nagytakarításban” részt vett mások mellett a megyei kormányhivatal, a városi önkormányzat, illetőleg a közterület-felügyeleti csoport, a VKSZ Zrt., az MH 54. Veszprém Radarezred, a Bakonyerdő Zrt., a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat, a megyei büntetés-végrehajtási intézet és több gazdasági társaság képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!