Ne dőljünk be az internetes csalóknak!

2019.08.01. 16:00

Telefont vett, margarint kapott: Veszprém megyében történt csalások miatt nyomoz a rendőrség

Az elmúlt hetekben többször tettek feljelentést a Veszprém megyében történt internetes csalások miatt, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Legutóbb, július 30-án egy férfi jelezte, miszerint egy aukciós portálon mobiltelefont vett, a kézbesítést utánvéttel kérte. A vételárát a futárnak kifizette, majd átvette a csomagot. Amikor felbontotta, látta, hogy a készülék helyett egy kocka margarint kapott. Többször is próbálta a hirdetőt telefonon hívni, de nem érte el.

Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást. A rendőrség rámutatott, az online vásárlásnál legyünk mindig körültekintőek! Ilyenkor az eladó és vevő nem találkozik, így a vevő nem látja a terméket. A csalásokat el lehet kerülni, ha magánszemélytől történő vásárláskor soha ne utaljuk el előre a vételárat, vagy annak egy részét. A legjobb megoldás a személyes átvétel, ha ez nem lehetséges, akkor az utánvéttel kérjük a csomagot.

Utánvétes szállításnál nézzünk bele fizetés előtt a csomagba, és csak akkor fizessünk, ha meggyőződtünk arról, hogy azt kaptunk, amit megrendeltünk. A legtöbb futárszolgálatnál már elérhető ez a szolgáltatás, válasszuk ezt a vásárlásnál. Megrendelés előtt mentsük el a hirdetést a számítógépre, mert ha a csomagban nem a kért termék van, könnyebb a bizonyítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!