jogsi nélkül, ittasan

2019.07.03. 09:29

Vádat emeltek a notórius zirci autótolvaj ellen

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 32 éves zirci férfi ellen, aki – bár vezetői engedélye nincs – kilenc hónap alatt öt sértett gépkocsiját vitte el vagy próbálta elvinni, hogy azokkal autózzon.

Mint a Veszprém Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a többszörös visszaesőnek minősülő férfi először tavaly júliusban egy zirci családi ház garázsából vitt el egy kocsit a benne hagyott indítókulcs segítségével, hogy autózzon egyet. Pechjére a rendőrök ellenőrzés alá vonták, a tettenérést követően pedig az autót épségben visszajuttatták a tulajdonosának.

A vádlott 2018 októberében egy veszprémi ház udvaráról hasonló módon vitt el egy másik autót, de vezetői tudás hiányában azt menet közben összetörte, majd egy mellékúton hagyta.

A férfi ekkor rövid időre letartóztatásba került, de bosszantó és veszélyes szokásával szabadulása után sem hagyott fel, és 2018 decemberétől 2019 áprilisáig még másik három járművet vitt el, illetve próbált elvinni, hogy autózzon velük. A vádlott Veszprémben és Zircen egy-egy kisteherautót szemelt ki. A veszprémi sértett udvarából történő kihajtás közben a gépkocsi visszapillantó tükrét letörte, de amúgy sem jutott vele messzire, mert a város területén igazoltatták, melynek során kiderült, hogy nemcsak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezetett. A Zircen elkötött kocsival egy támfalon akadt fenn, melynek következtében az autó mozgásképtelenné vált, így nem tudott vele elhajtani.

Az elkövető idén áprilisban Dudaron két kocsira figyelt fel az egyik családi ház udvarán. Mindkét jármű ajtaja nyitva volt, így a férfi választott közülük, s miután az egyik járművel kiállt a ház elé, a másikkal elhajtott. Utóbb ez a személyautó is visszakerült a tulajdonosához.

A vádiratban az ügyészség az áprilisi cselekménye után ismételten letartóztatásba került férfival szemben a kényszerintézkedés fenntartását, büntetésként pedig fegyházbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!