megyei körkép

2019.12.26. 11:06

Viharos karácsony, sok munka a tűzoltóknak

Sok munkát adott megyénk tűzoltóinak a karácsonyi vihar, az orkánerejű szél és az eső, közölte Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: katasztrófavédelem

Összesen 84 alkalommal riasztották Veszprém megye tűzoltóit december 23-án és 24-én, ebből 72 műszaki mentéshez, aminek többsége a viharral állt összefüggésben. Eszerint vízszivattyúzást végeztek a tűzoltók, illetve kidőlt, veszélyesen megdőlt fák miatt hívták őket.

A viharkárok elhárításánál a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltósága mellett az önkéntes tűzoltóságok is folyamatosan dolgoztak. Tapolcán például a város karácsonyfáját döntötte fel a viharos erejű szél, Kövesgyűrpusztán és Várpalotán pedig kéményt rongált meg a szélvihar.

Úrkút és Ajka között autóra dőlt egy fa a viharban, a csatári elágazóban pedig a közlekedési lámpa lógott a nagy szélben. Információnk szerint a viharban nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!