erőszak

2019.12.10. 13:57

Visszaviszik az iskolába a késelő győri diákot

Visszaviszik az iskolába a késelő győri diákot, akire újabb kihallgatások is várnak a gyilkossági kísérlete miatt – adta hírül az Origo hírportál.

veol.hu

Gyõr, 2019. december 5. Rendõrautók a Gyõri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma elõtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Újabb hírek láttak napvilágot az Origo hírportálon a késelő győri diák sorsáról. A fiút 24 órás megfigyelés alatt tartják, egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat. A szabályok szerint fiatalkorúként nem zárhatják felnőttek közé, a fiatalkorúak börtönébe pedig az eljárásban való részvétele miatt egyelőre még nem kerülhet.

Ahogy portálunk korábban tájékoztatott, egy tizenhét éves győri diák megkéselte fizika tanárát december 5-én, délben. Az elkövetőt elfogták a rendőrök, a súlyosan megsérült tanárnőt pedig mentőt szállította kórházba. A támadót osztálytársai fegyverezték le, az ő közbeavatkozásuknak köszönhető, hogy a pedagógust nem szúrta halálra. Az 51 éves tanárnőt több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kellett – adtuk hírül a korábbi írásainkban itt és itt.

Az esetet követően a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az emberi erőforrások miniszteréhez fordult, kérve, hogy a tárca tűzze napirendre a közfeladatot ellátó személyek biztonságának kérdését, a köznevelési államtitkárság pedig külön foglalkozzon a pedagógusokat érő agresszió speciális körülményeivel – közölte a szakszervezet az MTI-vel.

Az iskolába járó diákok szerint korábban többször beszélt arról a tanárát megszúró fiú, hogy meg fogja támadni a pedagógust, ha rossz jegyet ad a dolgozatára. Többek szerint a fiú családi háttere nem a legideálisabb, rossz körülmények között élt, írtuk korábban.

A bíróság december 7-én elrendelte a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tanulójának letartóztatását emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége.

Lapunk birtokába jutott információk szerint a diák egy Tapolcához közeli faluból származik, riportunk szerint a faluközösség értetlenül állt az eset előtt, sokakat megleptek a történtek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!