baleset balatonfüreden

2019.01.10. 07:00

Zebrán gázolt egy asszony, felfüggesztett fogházat kapott

Egy idős asszony figyelmetlensége miatt meghalt egy férfi, akit a zebrán ütött el. A gépkocsivezetőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Mátételki András

A 60 éves D. M. M. Ford Fiestájával Balatonfüreden közlekedett tavaly május 25-én reggel. A Kossuth utcai gyalogátkelőnél nem vette észre a láthatósági mellényt viselő férfit.

A Ford 45-48 kilométeres óránkénti sebességgel haladva elütötte a férfit. A vétlen gyalogos előbb az autóra, majd a földre esett. Több helyen betört a koponyája és összetörtek a bordái, így került kórházba, ahol megmentették az életét, de így sem élt sokáig. Mivel ágyhoz volt kötve, szövődményként tüdőgyulladást kapott, keringési és légzési elégtelenség alakult ki nála, ezért a baleset után hat héttel elhunyt.

A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróság döntését: halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt D. M. M.-et másfél év fogházra ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették, illetve három és fél évre eltiltották a vezetéstől, s kötelezték a 240 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!