KERÉKPÁRRAL AKART ÁTHAJTANI

2019.06.04. 18:28

Elgázoltak egy gyermeket Ajkán (frissítve)

Információnk szerint könnyebben megsérült egy fiú Ajkán, amikor elgázolta egy személyautó kedden.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Fotó: rendőrség

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, a 13 éves fiú a többiekkel együtt kerékpározva akart átmenni a zebrán, amikor történt a baleset.

Fotó: rendőrség

FRISS információink szerint Ajkán, a belvárosban kerékpározott társaival egy 13 éves fiú 2019. június 4-én 15 óra körül. Egy gyalogos-átkelőhelyhez érve nem akart lemaradni a többiektől, és leszállás nélkül a biciklin ülve hajtott át az úttest másik oldalára, amikor a tőle jobbról érkező gépkocsi fellökte őt, melynek következtében a fiú megsérült. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárosok nem minden esetben ismerik, illetve tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat – olvasható a rendőrség honlapján. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – a KRESZ utasításának megfelelően – a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!