Rendőrség

2017.11.09. 18:27

Bántalmazták, kirabolták az idős férfit: előzetesbe kerültek az ajkai gyanúsítottak

Az Ajkai Járási Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a két ajkai gyanúsítottnak, akik 2017. november 3-án, a késő délutáni órákban, értékeinek megszerzése végett egy 70 év feletti férfit bántalmaztak, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves nő és az 54 éves férfi egy bisztróban figyelt fel az idős sértettre, és amikor az a vendéglátóhelyről távozott, követni kezdték. A két gyanúsított a sértettet az egyik lépcsőházba belökte, ott értékeinek megszerzése miatt bántalmazták a földön fekvő férfit. A gyanúsítottak a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket elszenvedett sértettől az aranyláncát és a pénztárcáját tulajdonították el. Cselekményük miatt a gyanúsítottakkal szemben felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, valamint – szintén a sértett korára, egészségi állapotára figyelemmel – súlyos testi sértés minősített esete miatt folyik az eljárás.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!