vádemelés

2017.11.14. 12:19

A gyanútlan férfit elkábította és kirabolta egy nő

Rablás bűntettének esete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves tapolcai nővel és 32 éves rokonával szemben, akik annak érdekében, hogy pénzt szerezzenek, 2017 júliusában egy ismerősüket elkábították, majd a nő az öntudatlan férfi pénzét és gépkocsijának indítókulcsát eltulajdonította, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi elkövető tudott róla, hogy unokatestvére közelebbi ismeretségben áll az általa is ismert, jó anyagi körülmények között élő sértettel, és egy telefonbeszélgetésüket hallva, azt is tudta, hogy találkozni fognak. A vádlott ezért elhatározta, hogy unokatestvérét a találkozóra elkíséri, melynek során az italába nyugtatót szórva, elkábítják sértettet, majd a nő a már kábult férfi pénzét megszerzi. A nő a tervbe beleegyezett, s amikor a sértett a gépkocsijával megérkezett, unokatestvére, azzal az ürüggyel, hogy a falujába igyekszik, megkérte, hogy őt is vigye el. Útjukon megálltak egy vendéglátóhelyen, ahol a férfi a sértett figyelmetlenségét kihasználva, a kávéjába nyugtatót tett, melyet a sértett el is fogyasztott. A férfi ezt követően a falujában kiszállt a gépkocsiból, a nő pedig a sértettet annak nagyvázsonyi lakásába kísérte, ahol a nyugtatótól addigra öntudatlan férfi zsebéből 16.000 forint készpénzét és gépkocsijának kulcsát eltulajdonította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!