Rendőrség

2017.11.23. 11:03

Leköpte a mentőst a várpalotai nő

Nem először állt bíróság elé a 33 éves rokkantnyugdíjas nő, ezúttal a mentőkbe kötött bele. Erőszakos magatartásáért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Marton Attila

A jó tíz éve rendkívül súlyos motorbalesetet szenvedett várpalotai vádlott, azóta 87 százalékos rokkantnyugdíjasként éli az életét. Az utóbbi években többször összeütközött a törvénnyel: a várpalotai rendőrkapitányság többször eljárt vele szemben, ugyanakkor elítélték tavaly ittas járművezetés miatt 100 ezer forintra, illetve becsületsértésért egy évre próbára bocsátották.

A balesete óta bottal járó vádlott tavaly március 21-én a kora hajnali órában annyira rosszul lett, hogy ismerőse jobbnak látta, ha mentőt hív. Az egészségügyisek közölték vele, hogy állapota miatt kórházi kivizsgálásra szorul.

Az ittas vádlott dühös lett, szidni kezdte a mentőket – hallani sem akart arról, hogy kórházba vigyék. Azzal fenyegette meg őket, ha megpróbálják elvinni az otthonából, akkor leugrik az erkélyről... A mentősök jobbnak látták, ha erősítést kérnek a rend-őröktől. Fél órával később még a lakásában az egyik mentőt a falnak lökte, a másikat, mikor már hordszéken vitték le a lépcsőházban, leköpte és mellkason ütötte.

A rendszeresen alkoholizáló nőt a Veszprémi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt másfél év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A törvényszék egy évre csökkentette a szabadságvesztés idejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!