Balaton

2017.10.23. 09:33

Négyen kerültek bajba Ábrahámhegynél egy vitorláson

Eltörött egy vitorlás kormánylapátja Ábrahámhegynél, így nem tudtak önerejükből a kikötőbe jutni, a vízirendőrök segítettek nekik, tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Kovács Erika

A fonyódi vízirendőrök október 22-én, kora délután a Balatonon, az Ábrahámhegy előtti vízterületre mentek, mert egy vitorlás kishajó kormánylapátja eltörött és vezetője nem volt biztos abban, hogy biztonságban ki tud kötni a balatonboglári kikötőben. Virág András rendőr törzszászlós és Palczert Zoltán rendőr törzszászlós vízrendőrök biztosítása mellett, vitorla meghajtással, önerejükből a Balatonboglár előtti vízterületre el tudtak jutni. Azonban a balatonboglári kikötő előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1500 méterre érve a kishajó vezetője a vízirendőrök segítségét kérte, mert a törött kormánylapáttal a kikötőbe nem tudott biztonságosan behajózni. A rendőrök a szolgálati hajóval a vitorlást vontára vették, majd a kikötőbe vontatták, és ott biztonságba helyezték a fedélzeten tartózkodó négy személlyel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!