Kerta

2017.05.28. 13:50

Vágtató-táncoló lovasok Kertán

Kerta - Lónak és lovasnak egyaránt csodálatos élményt nyújt a Somló környéke – mondta Kovács Norbert Cimbi a túra első napján.

Penk Tímea

A kiscsőszi Élő Forrás hagyományőrző Egyesület kétnapos Somló-Bozót Lovas Kulturális és Turisztikai Túrát szervezett. A program résztvevői a térség turisztikai és kulturális értékeire, természeti kincseire kívánták felhívni a figyelmet.

Fotó: Penk Tímea

- Tíz lovas vett részt a túrán, az első nap harminc kilométert tettünk meg a Somló körül, három nagyobb pihenővel. A hegy körül kiváló a közlekedés nemcsak lóháton, hanem gyalogosan is, hiszen nincsenek elkerített részek. A túra második napján a Marcal mentét járjuk be – ismertette a főszervező. Az állatokat dicsérve elmesélte, hogy betévedtek egy olyan bozótos területre, ahonnan a lovak kiválóan megtalálták a kivezetőt utat.

Fotó: Penk Tímea

- Csodálatos természeti élményeket és erdei ösvényeket fedeztünk fel, számos fűféle, gyógynövény és madárfaj színesítette utunkat. Vágtattunk a Torna patak mentén és a vetések oldalán, mindez a lovaknak is nagy élményt jelentett – mondta Cimbi. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület először szervezett ilyen nagyszabású túrát, de az idei év sikere még több résztvevőt valószínűsít a jövő évi programhoz. Kovács Norbert elmondta, hogy csak gyakorlott lovasok vehettek részt a túrán, és a lovak papírjait is ellenőrizték.

A lovas túra első napjának zárásaként a kertai regionális gyermeknapra vonultak be a lovasok, és egy kis pihenés után a legkisebbeknek is lehetőségük nyílt egy kis lovaglásra. Cimbiék este még néptánccal szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!