Kézilabda

2007.10.17. 02:29

<u>Megoldódott Gál-ügy</u>

<b>Győr</b> - Idegenben is meggyőző különbséggel nyert az MKB Veszprém a Győri ETO ellen, s Gál Gyula immár tizenöt percet játszott a vendégcsapatban.

B. Virág Rita

ETO KC - MKB Veszprém KC 24:37 (10:16)
Győr, 400 néző. V.: Marczinka, Jancsó
ETO KC: SZABÓ I. - MISS 6, SZABÓ A. 1, NAGY 5 (4), VUCKOVICS 4, Forrai, Pálos 3. Csere: Iváncsik Á., Józsa, Németh 2, Horváth 2, Szabó B. 1 Edző: Deáki István
MKB Veszprém: PERICS - Iváncsik T. 2, MARKOVICS 7, Sesum, Cosma 3, Illyés 2, IVÁNCSIK G. 7 (5) Csere: Tatai (kapus), LUSNYIKOV, PEREZ 6, Pásztor 4, Gulyás 2, EKLEMOVICS 2, Gál 2 Edző: Mocsai Lajos

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hetesek: 4/4, ill. 5/5.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2:1, 10.: 3:5, 15.: 7:9, 20.: 9:11, 25.: 10:14, 35.: 12:20, 40.: 15:21, 45.: 15:27, 50.: 19:31, 55.: 20:33.

Mocsai Lajos előzetesen csak tizenhárom embert íratott be a jegyzőkönyvbe, ugyanis a szabályok megengedik, hogy a tizennegyedik játékost az edző mérkőzés közben jelölje ki. A fennmaradó helyre ketten pályáztak, Gál Gyula és Marko Vujin. Előbbi korábban két meccset is kihagyott, míg utóbbit törött ujja akadályozta a pályára lépésben.

Nagy rohanással kezdődött az összecsapás, mindkét gárda sokat hibázott. Így az ötödik percben még csak 2:1 volt az állás. Aztán mégis belelendültek a csapatok. De hiába lépett meg a Veszprém 5:2-re, negyedóra elteltével a hazaiak még ott lihegtek a vendégek nyakán, 7:8. Főleg Szabó kapus őrző-védő szolgálata volt hatékony, és őszintén szólva a veszprémi védőfal sem volt igazán összeszedett. Végül sikerült kilábalni a kezdeti kábulatból, és 9:9 után megnyugató előnnyel vonulhatott az MKB pihenőre.

Fordulás után Perezék számtalan helyzetet kidolgoztak, de Szabó kapus eszén csak nehezen lehetett túljárni, 15:21. Ezután nagy rohamokat indított a Veszprém, sorozatban hatszor is eredményesek voltak, s így már tetemester hízott a különbség. Tizennegyedikként Gál Gyula a 45. percben pályára lépett és az 53.-ban Eklemovics pazar passzát értékesítette. A lelkesen küzdő Győr a hajrában sem tudta komolyabban megnehezíteni az MKB dolgát.

Ezen a meccsen valamennyi veszprémi játékos szereplési lehetőséghez jutott, és az idegenben aratott tizenhárom gólos siker azt jelenti, hogy továbbra is őrzi a gárda a vezető helyét a NB I B jelű csoportjában.

Deáki István: - Remélem, kellemes ellenfelek voltunk. A két csapat között óriási volt a különbség. Ha megmarad a lelkesedéssünk, akkor lesznek eredményeink is.

Mocsai Lajos: - A nyitott védelem elleni gyors játék még akadozott, de a máso- dik félidőben már realizálódott a két együttes közötti differencia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!