Kézilabda

2007.10.06. 02:29

<u>Sorsdöntő meccs, Eklemovics nélkül</u>

<b>Köln</b> - Két fontos sporteseményt rendeznek szombaton a Ruhr-vidéki városban: a nemzetközi maratoni versenyre több ezren érkeztek szerte a világból, de a Vfl Gummersbach-MKB Veszprém férfi kézilabda Bajnokok Ligája találkozóra is sokan kíváncsiak. <a href="http://naplo-online.hu/sport-kezilabda/20071006_sorsdonto_meccs"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

B. Virág Rita

Az MKB Veszprém együttese péntek reggel 8 órakor indult útnak Kölnbe - a város 19200 főt befogadó impozáns arénájában rendezik meg a Gummersbach elleni Bajnokok Ligája-összecsapást szombaton 17 órai kezdettel. 

Sajnos nem tudott a társasággal tartani Nikola Eklemovics, aki még szerdán este sérült meg. A kiváló irányító egy labdára vetődött az edzésen, amikor a válla megsérült. Dr. Sydó Tibor csapatorvos szerint legalább két hét pihenő vár majd a játékosra, akit jövő héttől Budapesten kezelnek. Öröm az ürömben, hogy csütörtökön késő este, pontosan 23,38 perckor megszületett Eklemovics kisfia, Marko. A 2800 grammos, 53 centis baba és anyukája, Niki is jól vannak. 


A sérült Nikola Eklemovics (balra) nélkül meccsel szombaton az MKB Veszprém

 De térjünk vissza a meglehetősen hosszú út történéseihez. A repülőút után a Düsseldorfból Kölnbe vezető út éppen 50 kilométer hosszú volt. Így aztán - Hajnal Csaba ügyvezetőt idézve - 50 kilométeres exkluzív interjút adott Mocsai Lajos edző. A mester lelkesedéssel mesélt pályafutásának itt töltött időszakáról. 2005 tavaszán fél évig edzősködött a Gummersbachnál, s ezalatt öt alkalommal játszott a Köln Arénában, s összesen 85 ezer ember szurkolta végig a meccseket...

- Számomra különösen fontos a szombati találkozó, nagy várakozás, feszültség dolgozik bennem - kezdte a remek szakvezető. - Két éve a megszerezhető 20 pontból 19-et begyűjtöttünk a Gummersbachhal, és így a tizedik helyről a negyedikre tornáztuk fel magunkat. Mocsai Lajos elmondta, a rivális a jól felépített védekezési rendszerében a hatos zóna mellett az 5-1-es formációt is jól alkalmazza. Főleg a lerohanásokra apellálnak, s mindössze egyetlen embert cserélnek, így játékosai rendkívül univerzálisak. 


Kulcskérdés, hogy a "nehéztüzér" Momir Ilicset mennyire tudják kikapcsolni a veszprémiek, véli Mocsai Lajos vezetőedző

 - Akkor lennék elégedett, ha csapatom rendkívül agresszíven, keményen védekezne, emellett a kapusok is kiválóan produkálnának. Szeretném, ha indításból és rendezetlen védelem ellen sokszor betalálnánk. Kulcskérdés lesz, hogy a nehéztüzérüket, Momir Ilicset mennyire tudjuk kikapcsolni. A szerb játékos - mivel támadásban a hátán viszi csapatát - védekezése nem mindig hatékony, csak kis területen mozog, amit a magunk javára fordíthatunk. Szerintem a két gárda taktikai elképzelése roppant közel áll egymáshoz, és nyilván a németek hazai pályán ezt rendkívül hatékonyan játsszák, ezért célunk, hogy kizökkentsük őket a magabiztosságból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!