Kézilabda

2007.11.30. 03:26

<u>Fontos két pont</u>

<b>Dunaújváros</b> - Hozta a kötelezőt az MKB Veszprém KC együttese, három góllal legyőzte a Budapest Bank férfi kézilabdaligában a házigazda Dunaferr SE csapatát.

B. Virág Rita

Dunaferr - Veszprém KC 28:31 (13:16)
Dunaújváros, ezer néző. V.: Dobrovics, Tájok
Dunaferr: MIKLER - MISS 6, Nagy K. 5 (3), Tóth, ZUBAI SZ. 1, GREBENÁR 5, Törő 5 (3). Csere: Stokl (kapus), Kemény, Rosta, Sándor 2, ANCSIN 3, Zubai G. 1, Hajdú. Edző: Kolics János
MKB Veszprém: Perics - Iváncsik T. 2, Gál 3, Ilyés, Lusnyikov, Sesum 1, IVÁNCSIK G. 6 (2). Csere: TATAI (kapus), VUJIN 8 (2), EKLEMOVICS 4, PEREZ 6, Gulyás 1, Cozma. Edző: Mocsai Lajos.

Hetesek: 9/6, ill. 5/4.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 3:1, 11.: 5:5, 18.: 8:9, 26.: 11:12, 30.: 13:16, 37.: 14:20, 44.: 17:23, 48.: 20:25, 53.: 24:27, 58.: 27:29.


Nikola Eklemovicsot megérdemelten választották a mérkőzés legjobbjának

Rossz előjelekkel indult útnak az MKB Veszprém KC együttese Dunaújvrosba, mert előző este Dejan Perics megbetegedett és még másnap is gyomorbántalmakkal küszködött.

A házigazdák kezdték jobban a játékot. Az exveszpré-mi Tóth jól irányított, Grebenár pedig rendre megtalálta a rést a vendégfalban. Így az elején 4:2-re meglépett az Újváros. Az MKB megilletődötten támadott, a hazaiak viszont remekül védekeztek. S hiába egyenlített ki nagy nehezen a Veszprém, Grebenár és Nagy góljaival ismét kettő volt közte. Eklemovics beállása új lendületet adott az MKB-nak. A veszprémiek egyre jobban belelendültek, és ahogy telt az idő, érezhetően úgy fogyott el a Dunaferr szuflája is. Az első játékrész utolsó két percében már csak az MKB Veszprém játékosai találtak be.

A szünetben azt tárgyalta a közönség, hogy amennyiben az Újváros fiataljai továbbra sem adják fel a küzdelmet és a folytatásban is lelkesen kézilabdáznak, akár meglepetést okozhatnak a csoport elsőséget eldöntő rangadóján.

Forduláskor ezért többen úgy gondolták, rosszkor jött az alapos lendületet vett Veszprémnek a szünet. Ám ezt a kezdő sípszó után azonnal megcáfolták a vendégek, Iváncsik Gergő és Carlos Perez pompás góljaikkal ott folytatták, ahol korábban abbahagyták. Ekkor már hatgólosra hízott a vendégek előnye. Igyekezett tartani a lépést a Dunaferr, s ebben a játékvezetők is partnerek voltak. Az utolsó negyedórában a fiatal újvárosiak meglepően jól tartották magukat, ennek köszönhetően az utolsó percek rendkívül izgalmas, kemény játékot hoztak, s a rangadó a két csapathoz méltó jó játékkal ért véget.

Összességében nagyszerű küzdelmet láthatott a szépszámú közönség. A Veszprém rutinos játékosainak köszönhetően a döntő pillanatokban hatásosabb volt.

Kolics János: - Sokáig igen bizonytalan voltam abban, hogy a kupaszereplés után mire leszünk képesek. Azonban most boldog vagyok, hogy a fiatalok ilyen derekasan helytálltak, de azt azért el kell ismerni, hogy a Veszprém még mindig jobb csapat, mint mi vagyunk.

Mocsai Lajos: - Az első félidőben görcsösen és mereven játszottunk, de a második játékrészben már sokkal meggyőzőbben teljesítettünk. Az utolsó tíz percből hatot emberhátrányban töltöttünk a pályán, de szerencsésen jöttünk ki ebből az időszakból is, és végül megfelelő szellemben kézilabdázva biztosan nyertük meg a csoportrangadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!