Kézilabda

2009.02.05. 03:29

Az MKB Veszprém ma kezdi meg az évet - Feltöltődés és rangadó

<b>Veszprém</b> - E héttől ismét a klubküzdelmeké a főszerep a kontinens és természetesen hazánk kézilabdatérképén, a veszprémi csapat mai mérkőzésével egy rendkívül hosszú és izgalmas sorozatot kezd meg - hangzott el az egyesület szerdai sajtótájékoztatóján.

Horváth Gábor

- Egy fantasztikus világbajnokság után újra a klubcsapatokon a sor, mi pedig mindjárt egy nagyon kemény ellenféllel kezdünk a Bajnokok Ligájában. 

A Leon elleni hazai találkozó (február 15. - a szerk.) igazi élethalálharc lesz, de ezenkívül is remek mérkőzésekre számíthatunk az egész szezonban, várjuk a szurkolókat, óriási szükségünk van a támogatásukra - nyitotta meg az MKB Veszprém KC évadnyitó sajtótájékoztatóját Hajnal Csaba ügyvezető.

Mocsai Lajos először is gratulált kollégájának, Csoknyai Istvánnak a magyar válogatott vb-szerepléséhez. - A nemzeti csapat hatodik helyével a világ szűkebb elitjé- be került, és ez remek teljesítmény - mondta a mesteredző, aki ismertette a Veszprém felkészülésének részleteit.

A szakvezetés az első két idei mérkőzést a világbajnokság miatt eltérő erőben és formában lévő játékoskeret összehangolására is szeretné felhasználni. 

A csapat ma Nagyatádon, a másodosztályú Rinyamenti KC ellen lép pályára (18.00), szombaton pedig a Veszprém Arénában fogadja a Balatonfüredi KC-t (16.00) a Magyar Kupa-sorozatban.

Mocsai Lajos a Bajnokok Ligájával kapcsolatban megjegyezte: a legjobb 16 együttes közé kerülés elvárás volt, a nyolc közé jutás pedig inkább kívánság, mostantól már a saját dicsőségéért és az egyesület anyagi lehetőségeinek kibővítéséért kézilabdázik a csapat.

A veszprémiek válogatott átlövője, Ilyés Ferenc arról beszélt, hogy a következő napokban a világbajnokságon részt vett társakkal minden erejükkel a felkészülésbeli hiányosságok behozásán dolgoznak. Ehhez csatlakozott Csoknyai István is. 

- Mind idegileg, mind fizikailag felőrölt kicsit bennünket a vb, azon vagyunk, hogy minél előbb sikerüljön feltöltődnünk - mondta a csapat másodedzője.

Örömteli hír, hogy új taggal bővült a veszprémi ké- zilabdagyermekek száma, Iváncsik Gergő felesége, Vera kedden egészséges fiút hozott a világra. Iváncsik Máté 51 centiméterrel és 3150 grammal született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!