Kézilabda

2009.09.26. 02:29

BKSE: Kötelező a két pont

Balatonfüred - A szerdai Csurgó elleni hazai vereség után érthetően csalódottak voltak a füredi játékosok, vezetők, szurkolók. Még mindig hiányzik az NB I-es BKSE férfi kézilabda-együttes első bajnoki győzeleme, ami vasárnap a Mezőkövesd ellen végre meglehet.

B. Virág Rita

A tavalyi sikeres szereplés után sokan csalódottan vették tudomásul, hogy a Balatonfüred négy mérkőzés után még nyeretlen, egyetlen pontját a Gyöngyös ellen a nyitófordulóban szerezte. A gyenge rajtra könnyű ésszerű magyarázatot adni, hiszen azt szinte minden más csapat ugyanígy megérezné, ha három-négy alapembere kidőlne a sor- ból sérülés, betegség miatt. Ugyan a Csurgó ellen már Bakos Dávidon kívül mindenki játszott (Pásztor István, Kovács György és Frey János is), azonban a visszatérés érthetően nem volt még zökkenőmentes. A 26:24-es hazai fiaskó utáni hangulatot tökéletesen jellemzi az, hogy a lefújás utáni percekben pillanatok alatt kiürült a lelátó, egyedül a tóparti város polgármestere, Bóka István ücsörgött mélabúsan.

- Úgy éreztem, megtettünk mindent a Csurgó ellen. Az első félidőben mi uraltuk a meccset, de a másodikban a Csurgó irányított. A végjátékban ráadásul nem volt szerencsénk sem. Szerintem a döntetlenre rászolgáltunk volna - fogalmazott Velky Mihály, a BKSE szakvezetője.

A tréner elmondta, a sérültek ugyan visszatértek, de kell nekik még egy-két meccs, hogy régi formájukat hozzák és újra összeszokjanak a társakkal. Az újabb erőfelmérő pedig nagyon gyorsan, már vasárnap következik: a Mezőkövesd alakulata érkezik a Balaton-parti városba.

- Nagyon fontos lenne az első győzelem megszerzése. Jót tenne az önbizalmunknak a siker, és nagy szükségünk van a két pontra is. Ellenfelünk ezzel szemben felszabadultan, felelősség nélkül, bátran kézilabdázhat. Roppant nehéz a helyzetünk, de vasárnap a siker az egyetlen lehe- tőségünk - hangsúlyozta a tréner.

Sajnos az sem a füredieket segíti, hogy különböző rendezvények miatt nem tudnak az otthonukban gyakorolni és videóz- ni. Pénteken például az egyik helyi szállóban videóztak és Alsóörsön edzettek. Ma pedig a Lidóban elemzik az ellenfél játékát és 11 órától a Vetésiben tréningeznek.

- A kövesdiek kerete nagyjából megfelel a tavalyiéval. Kapusposzton erősödtek, mindkét hálóőrre komolyan oda kell figyelnünk, de Fekete és Bécsi, valamint Rosta játékát is kiemelhetnénk. Erős, magas hatosfaluk ellen mozgékony, gyors támadójátékkal vehetjük fel a versenyt. A védekezésünk kulcsfontosságú lesz most is. A visszarendeződésre kell még ügyelnünk, jó volna megakadályozni őket a gyors lerohanásokban. Még egyszer mondom, nehéz a helyzetünk, de nagyon hiszünk benne, hogy végre megtörik a jég - bizakodott Velky edző. Bene Tamás ügyvivő annyit mondott, mindenképpen meg kell nyernünk ezt a csatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!