Kézilabda

2010.10.01. 15:13

Le kell győzni az újonc csapatot

Veszprém - Milyen furcsa: amikor az NB I-es női kézilabda-bajnokság újoncait emlegetjük, már nem a Veszprém Barabás KC-ről van szó, hanem ellenfeléről, az Újbudáról.

Novothny Ottó

A szombati találkozó házigazdája eddig pontosan olyan eredménylistát mondhat magáénak, mint a veszprémiek. Négy meccsen három vereség és egy győzelem. Csakhogy míg a Barabás KC a mezőny élcsapataival nézett farkasszemet, az újbudaiakról ez kevésbé mondható el. Ők a Dunaújvárostól, az Érdtől és a Váctól szenvedtek vereséget, és emellett a Szekszárdot győzték le.

- Sajnos megint kevesebben lettünk - kezdte kissé borongósan Gyurka János, a Barabás KC mestere. - Szabadfi Ágnes és Földes Kata mellett Gerstmár Renáta is sérült. Ráadásul két válogatottunk meglehetősen elcsigázva érkezett haza, vagyis a felkészülésünk nem sikerült makulátlanra.

- Az Újbudát tesztmeccseken kétszer is legyőzték.

- Természetesen a fentebb mondottak nem jelentik azt, hogy ne akarjunk hasonló eredményt elérni. Fiatal csapat ellenfelünk, akik hatvan percen keresztül mennek, küzdenek. Nekünk egyetlen célunk lehet: ráerőltetni játékunkat a hazaiakra és agresszív védekezés mellett gyors indításokból gólokat dobni. Bízom benne, hogy maradéktalanul megvalósítjuk az elképzeléseinket.

- Hosszú szünetük volt.

- Igen, valószínűleg mindenkinek újra fel kell venni majd a ritmust. Mi a balatonfüredi serdülőcsapattal játszottunk edzőmeccset, ami hasznos volt. Remélem, megszerezzük mindkét pontot.

- Egyetértek az előttem szólóval - vette át a szót Hoffmann Kitti, a veszprémiek kapusa. - A szokásokhoz híven videóztunk, megnéztük, hogy riválisunk általában hová lövi a labdákat. A hangulattal, ahogy korábban, ezúttal sincs semmi gond, várjuk már az összecsapást. Természetesen gőzerővel hajtunk majd azért, hogy nyerjünk.

Az Újbuda-Veszprém Barabás KC találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!