Kézilabda

2011.09.23. 05:14

Szűkös kerettel készülnek a rangadóra a fürediek

Balatonfüred - Az egykori Ferencvárossal és a PLER-rel mindig izgalmas rangadókat játszott a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttese. Ezúttal a két fővárosi csapat nyáron fuzionált alakulatával méri össze erejét idegenben a balatoni társaság.

B. Virág Rita

A balatonfürediek óriási lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi bajnokin, hiszen a Szeged ellen, 22:23-as állásnál, négy másodperccel a vége előtt hét a négy ellen támadhatott az egyenlítésért (vagyis hármas emberelőnyben játszottak a házigazdák), azonban a pályán lévők elszerencsétlenkedték  a sanszot, és kapura lövés nélkül fejeződött be a derbi.
 
- Dühítő, amit csináltunk. Nem lehet feldolgozni a látottakat, de mi másból tanuljunk, ha nem az ilyen szituációkból? Hasonló bakit nem követhetünk el még egyszer, amennyiben tartani szeretnénk magunkat a mezőny első harmadában - dohogott Sótonyi László, a fürediek szakvezetője.

Szombaton 18 órakor újabb komoly rangadó vár a balatoniakra, hiszen az FTC-PLER otthonában lépnek pályára.
 
- Kulcsfontosságú lesz, hogy a védelmünk mennyire tud ezúttal hatékonyan működni. Ezenkívül azt gondolom, az indításokban, valamint a végjátékban feltétlenül javulnunk kell - szögezte le a tréner.



Az ellenfélről Sótonyi László úgy vélekedett: jól felkészített, jó fizikumú alakulat  vár  rájuk,  ahol  nemcsak a meghatározó emberek - Lendvay, Pálos, Kis-, hanem a kiegészítők is remek kvalitású játékosok.
 
- A  felkészülés  során  az I. Somogy-kupán kikaptunk tőlük, amiért szeretnénk visszavágni. Bízom benne, hogy megfelelően motiváltak lesznek a fiúk és mindent megtesznek a győzelemért.

Sótonyi edző dolgát alaposan megnehezíti az a tény, hogy továbbra sem számíthat az egyetlen balkezes lövőjére, Lelkes Gáborra, ráadásul a horvát gólgyárosra, Josip Sandrkra sem, aki még a szegedi derbi előtt ficamította ki a bokáját.
 
- Keményen készülünk, ahogy szoktunk. Nem akarok foglalkozni a hiányzókkal. Annak a csapatnak kell pontot szereznie, amelyik adott időpontban pályára lép. Ezt a Szeged-meccs is kellően alátámasztja. Úgy vélem, ha az idén valami komolyat szeretnénk alkotni a bajnokságban, akkor idegenben minél több pontot kell szereznünk. Itt van rögtön az első lehetőség, jó lenne élni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!