Kézilabda

2011.11.20. 17:40

FTC-tiltakozás Böhn esetleges győri kinevezése ellen

Az FTC elnöksége közleményben tiltakozott az ellen, hogy Karl Erik Böhn, a válogatott szövetségi kapitánya legyen a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új vezetőedzője.

MTI

A vasárnap közzé tett állásfoglalás kimondja: "elfogadhatatlannak tartanánk, ha Böhn úr kapitányi munkája mellett egyúttal klubedzői feladatot is vállalna, vállalhatna, különösen, ha ez a válogatottba játékosokat adó klubok megkérdezése nélkül történne meg. Aggályosnak tartjuk, hogy amennyiben mégis Böhn úr lesz a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, akkor vele együtt mind a három, világversenyeken induló korosztályt győri kötődésű szakember vezetné, hiszen az elmúlt héten a két utánpótlás szövetségi kapitány személyében szintén ehhez a klubhoz tartozó szakemberek kerültek kinevezésre. A kinevezéseket ráadásul egyetlen esetben sem előzte meg komoly szakmai konzultáció, az utánpótlás klubok vezetőségét és a ligát sem avatták be az előzményekbe. Reméljük, minden érintett mérlegeli és elfogadja érveinket, és ebben az esetben nem kényszerülünk abba a roppant sajnálatos helyzetbe, hogy mérlegeljünk kelljen a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit."
   
A fővárosi klub azt sem támogatja, hogy egy klub két csapatot is indíthasson a nemzeti bajnokság első osztályában. A győriek második együttese jelenleg, kilenc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti az NB I/B nyugati csoportját, azaz jó esélye van arra, hogy feljusson az élvonalba. "Amennyiben az előző két pontban megfogalmazott aggályaink ellenére megvalósulhatnak a Győri Audi ETO KC elképzelései, akkor a továbbiakban egy ilyen mértékű egyoldalú dominanciához nem tudunk díszletként szolgálni a nemzeti utánpótláscsapatok edzőit tekintve" - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!