Kézilabda

2014.03.19. 12:30

Női kézilabda NB I: a négy csapat közül kettő távozik

Veszprém - Befejeződött az NB I-es női kézilabda bajnokság alapszakasza. A Veszprém együttese a tavalyi sikerév után az idén a kiesés elkerülésért küzd majd az április 6-án induló folytatásban.

Németh András

- Az előző bajnokság túl jól sikerült, ez pedig nem túl szerencsésen - kezdte az értékelést Róth Kálmán a VBKC mestere. A valós kép valahol a kettő között van szerintem. Tavaly meglepetést okoztunk, többen nem vettek minket komolyan. Akkor a lányok a junior világbajnoki harmadik hellyel felpiszkálva kezdték a szezont. Az idén változott a helyzet, közvetlen riválisaink megerősítették játékos keretüket, nálunk ez nem fér bele a koncepcióba, miközben anyagilag sem engedhettük meg magunknak. Tehát a tavalyival csaknem megegyező kerettel indultunk és kikaptunk egy rossz sorsolást, hiszen keveset tudtunk együtt dolgozni a bajnoki rajt előtt. Így aztán itthon kikaptunk a Siófoktól, a Debrecentől, noha meggyőződésem, ha velük később találkozunk, ez nem fordul elő. Azt hiszem ettől függetlenül taktikailag nagyot lépett előre a társaság, miközben persze azt hiszem soha nem fogom megérteni annak a logikáját, hogy tíz ponttal megelőzünk egycsapatot, majd a rájátszásban abból egy lesz...

A veszprémi női kézilabdaklub a tizedik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát, a rájátszásban még hat mérkőzés vár a csapatra (Fotó: Penovác Károly)

A fő szempontunk a folytatásban a bennmaradás, de baklövés lenne azt mondani a lányoknak, hogy jó az állóvíz. Ezért szeretnénk a tizedik helyről egyet előrelépni. A rájátszásban sok múlik azon, hogy az Eger melyik résztvevőt tudja meglepni hazai pályán. Nekünk itthon valamennyi meccsünket meg kell nyerni és akkor már nem történhet baj. Egyértelműen plusz motivációt jelent minden játékosunknak, hogy közülük Planéta és Tóth G. felnőtt válogatott kerettag lett, vagyis ha valaki jól teljesít, akkor igenis van lehetőség a kiemelkedésre. Mi ennek biztosítjuk a hátterét, ahogy eddig tettük. Az viszont tény, hogy az utolsó három hazai mérkőzésünk következik Veszprémben, hiszen ősszel már másik városba költözünk. Addig is mindent megteszünk, hogy a szurkolóinkat kiszolgáljuk és persze nem mellékesen elérjük a célunkat és bent maradjunk a legmagasabb ligában.

Az mindenképpen megnyugtat bennünket,de nem tesz lustává, hogy a megerősített MTK-t biztosan győztük le az alapszakasz utolsó meccsén. Ráadásul éppen ellenük kezdjük a rájátszást is.

 

A kiesés elkerülése érdekében négy együttes lép pályára a rájátszásban. A Debrecen négy, a Veszprém három, az MTK kettő, az Eger egy ponttal folytatja a küzdelmeket, közülük a két legrosszabb csapat esik ki. Minden résztvevőre hat-hat összecsapás vár, a játéknapok: április 6., 13., 20., illetve május 4., 11. és 18. A csapatok oda-vissza valamennyi csoportbeli ellenfelükkel megküzdenek. A Veszprém tehát április 6-án az MTK-t fogadja hazai pályán az első körben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!