Kézilabda

2014.03.17. 13:10

Az Ajka már menthetetlen a másodosztályban?

Megyei körkép - Döntetlennel zárult a megyei rangadó a férfi kézilabda NB I/B-ben, a listavezető szerencsével hozott el egy pontot a Füredtől. Nyert a Várpalota, de az Ajka újra kikapott.

B. Virág Rita

KK Ajka _Komló

27:41 (13:24)

Ajka, 100 néző. V.: Ágnecz, Sipos. Le Belier KK Ajka: Horváth - Majdanics 3, Schmidt 1, Bajnóczi 5, Erőss 5, Rozmán 3, Paár 6 (1). Csere: Körli, Völgyesi (kapusok), Földesi 1, Huszti, Fábián, Sipos 2, Márkus, Tarlósi 1. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.

A vendégek a játék minden elemében felülmúlták az indiszponált Ajkát.


VBSK _Alba Regia

29:26 (14:14)

Várpalota, 350 néző. V.: Buza, Pinizsi. Várpalotai BSK: Szász- Mazák 3, Bella 2, PUTICS 12, Szabó P. 1, Bárdos 1,Horváth B.. Csere: LAKATOS (kapus), TOLNAI 5, Venczel 2, Gáspár, Németh F., Falkner, Galambos 3,Vesztergom. Edző:Kaló Sándor.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: , ill. 4/3.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a téli szünetben megerősödött fehérváriak nem hagyták lerázni magukat. A térfélcserét követően aztán a Bányász egyértelmű fölényt harcolt ki, de ezen a napon alaposan meg kellett dolgoznia a két pont megszerzéséért.

BKSE II_ MKB MVM II

30:30 (15:12)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE II: Komendánt 1 - Bujtár 1, Pordán 2, CSÓKA 3, Kemény 2, GYŐRI 5, BÓKA 8 (4). Csere: Árki (kapus), Törteli 3, Faluvégi 3, Vasvári, Németh 2, Éliás. Edző: György László. MKB-MVM Veszprém II: Borbély Kisék B. 2 (1), Horváczki 1, LIGETVÁRI 9, Szeitl, PRICZEL 4, Gyene 2. Csere: Kisék M. (kapus), Gulás, Vizes 2 (2), Pásztor, ZAKICS 7 (1), Kancel 2, Albert-Tóth, Bujdosó, Horváth 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

A megyei rangadó az első percektől nagy küzdelmet hozott. A tartalékos Füred kezdett jobban, már öt góllal is vezetett, ám a listavezető a félidő végére háromra zárkózott. Sőt, szünet után előbb egyre faragta a hátrányát, aztán a 45. percben egalizált. A hazaiaknak sikerült megújulniuk, s az 55. percben úgy tűnt, eldőlt a két pont sorsa (29:26). Három balatoni kapufa után azonban egyenlített a Veszprém és drámai hajrában elcsípett egy pontot a szinte végig vezető fürediektől.

 

Hatalmas harc folyik a dobogóért

A férfi kézilabda NB I/B nyugati csoportját továbbra is a Veszprém II vezeti, már négy pont előnnyel (34). A Füred II sincs sokkal lemaradva, 28 ponttal a negyedik, de csak két pont választja el a második Komlótól és egy a harmadik Tatától. A Várpalota most a hatodik pozíciót foglalja el 25 ponttal. Míg a KK Ajka nem tud előrelépni, csak a tizenharmadik hét ponttal. Az előtte álló Vecsés hét, míg az Alba nyolc egységet gyűjtött eddig, szóval egy-két siker mindent megváltoztathatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!