Kézilabda

2014.04.18. 18:15

Ismétlődött az alapszakasz

Veszprém - Az NB Ies női kézilabda bajnokság rájátszásának harmadik körében a debreceniek legyőzték otthonukban a Veszprémet.

Novothny Ottó

Veszprém _Debrecen

25:26 (13:14)

Veszprém, 100 néző. V.: Heim, Jolántai. VBKC: Szemerey - Pelczéder 2, Tóth G. 6(1), Tóth E. 7(1), Takács 6, Kurucz 2, Hajtai 1. Csere: Pásztor (kapus), Horváth, Kokas, Kiskartali 1, Gulyás. Edző: Róth Kálmán. Debrecen: Lajtos - Varsányi 2, Ábrahám 6, Siska 3, Valovics, Kudor 2, Szilágyi 1. Csere: Makai (kapus), Barna 3, Karnik 5(1), Sopronyi 1(1), Slakta, Karalyos 3. Edző: Varga József.

Hétméteres: 6/5, ill. 2/2.

Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

A veszprémiek hazai pályán sokat hibáztak és végül a debreceni vendégek elvitték a két pontot, amivel ők már biztos bennmaradók (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Remekül kezdtek a hazaiak, szinte azonnal elhúztak négy góllal. Ez a különbség a 12. percig megmaradt, majd a házigazdák megtorpantak, amit az alföldiek kegyetlenül kihasználtak, 9:9. Ezt követően fej fej mellett haladtak a résztvevők, egyik alakulat sem tudott meglépni riválisától. Mindkét oldalon sok volt a hiba, akadozott a gépezet. Igaz a két társulatból meghatározó játékosok hiányoztak, ami a színvonalon is meglátszott. A szünetben a debreceniek vezettek, igaz egyetlen találattal. A folytatásban sem változott a játék képe. A 36. percben ismét kettő volt a különbség, a vendéglátók javára. Ez a helyzet éppen tíz percig tartott, akkor már a vendégek voltak boldogabbak, 20:21. Ezután már csak egyenlítésre futotta a veszprémiek erejéből, de fordítani nem tudtak. Az utolsó találat a lefújás előtt néhány másodperccel kötött ki a bakonyiak kapujában, ami megpecsételte a házigazdák sorsát. Nyert a 10 pontos Debrecen, a Veszprém 7, az MTK 2, az Eger 1 pontos.

 

Nagy küdelem volt a mesterek szerint

Róth Kálmán: - Sérülésektől tizedelt a csapatom, de a lányok becsülettel küzdöttek. Sajnos túl sokat hibáztunk, így nem lehet mérkőzést nyerni. Sajnálom, hogy elveszítettük ezt a találkozót, de több csata van vissza a rájátszásból. Varga József: Az első tíz perc kivételével végig szoros csata volt, mindkét oldalon hiányoztak meghatározó játékosok. Igaz, mi csak a második félidőben voltunk kevesen. Nagyot harcoltak a felek és mindenki megtett mindent a sikerért.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!