Kézilabda

2014.05.15. 12:30

Arannyal ér fel a füredi bronz

Balatonfüred - A Veszprémen és a Szegeden kívüli magyar kézilabda univerzumban felértünk a csúcsra - nyilatkozta Faluvégi Rudolf, a Balatonfüredi KSE játékosa, miután csapatával bronzérmesek lettek az idei bajnokságban.

B. Virág Rita

Az idény kezdetekor a Balatonfüredi KSE alakulatát a szakemberek a 7-9. hely valamelyikére várták. Ehelyett Sótonyi László fiatal legénysége gond nélkül bejutott a legjobb hat közé, majd onnan az elődöntőig meg sem állt. Aztán a Csurgó ellen játszhatott a bronzéremért, amire, valljuk be, az esélytelenek nyugalmával készülhetett. Mindenki úgy vélte, a Csurgó a favorit, s a két győztes meccsig tartó párharc első füredi felvonása is ezt bizonyította, amit a rivális simán behúzott. Aztán következett két zseniális csurgói derbi, ahol a balatoniak fantasztikus teljesítménnyel kétszer is két vállra fektették a majd háromszoros költségvetésből gazdálkodó, válogatottakkal megerősített házigazdákat. A Füred így története során másodszor érdemelte ki a harmadik helyet.

- Hosszú út áll mögöttünk, ahol lépésről, lépésre haladtunk. Az út végére aztán minden összeállt és azt mondhatom, a Veszprémen és Szegeden kívüli magyar kézilabda univerzumba most felértünk a csúcsra - mondta Faluvégi Rudolf, aki úgy vélte, élete egyik legjobb mérkőzése volt a szerdai, ahol hét gólt szerzett.

Minden dicséretet megérdemelnek a balatoni játékosok, akik bebizonyították, nincs lehetetlen (Fotó: Penovác Károly)

 

- Néha nem vagyunk felkészülve a változásra, főleg, ha azt külső tényezők befolyásolják, mert sokszor ezek fájdalmasak, ám muszáj ezeket megélni, hogy tovább léphessünk. Sóra (Sótonyi László edző) a második apámként tekintek, így engem különösen érzékenyen érint a távozása, ám ez nem a következő edzőm (György László) ellen szól. Egyszerűen kimozdítottak a megszokott komfortzónámból - összegzett a fiatal irányító átlövő.

Tombor Csaba pedig utolsó meccsén lépett pályára Csurgón, mert befejezi aktív pályafutását.

- Nagyon jó volt nyerni, őszintén szólva meg is könnyeztem. Nem mindennap élhet át az ember ilyen felemelő sikert, ráadásul 18 éves pályafutásom utolsó felvonása volt. Szerintem ez legalább akkora eredmény, mintha a Szeged nyerte volna a bajnokságot. Persze kettős érzések kavarognak bennem, de korábban elhatároztam, ha Só távozik, akkor én befejezem tudtuk meg a jobbszélsőtől.

 

Kopaszon is szép a fürediek élete

Tombor Csaba azt is elárulta, az utolsó találkozó előtt a csapatból többen megfogadták, ha nyernek, kopaszra nyírják magukat. Nos, Kovács György és Tombor Csaba ott azonnal, Csurgón teljesítette a vállaltakat. Viszont Kis Ákos és Székely Márton még adós a nyiratkozással. Tombor Csaba erről azt mondta, az évzáró bulin senki sem úszhatja meg: a renitensek haj nélkül térnek majd haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!