Kézilabda

2014.05.11. 14:10

Női búcsú sima győzelemmel

Veszprém - Az első osztályú női kézilabda bajnokságban a biztos bennmaradó házigazdák vendége, az NB I-től búcsúzó MTK volt.

Novothny Ottó

VBKC _MTK

29:22 (15:10)

Veszprém, 100 néző. V.: Horváth, Simó. Veszprém: Szemerey - Hajtai, Kurucz 5, Horváth 4, Takács 7, Tóth G. 5(1), Pelczéder. Csere: Pásztor (kapus), Kiskartali 4, Kokas 2, Gulyás. Edző: Róth Kálmán. MTK: Schneck - Buzsáki 4, Despotovic 6, Pácz, Fundák 2, Takács F. 1, Barczi 1. Csere: Kókai (kapus), Kulich 1, Csuka, Tamás 1, Sztankovics, Fekete 6(1). Edző: Majoros Gusztáv.

Kiállítás: 14, ill. 12. perc.

Hétméteresek: 6/1, ill. 5/1.

A veszprémi női kézilabda csapat utolsó hazai mérkőzését játszotta az NB I-ben, hiszen a társaság ősztől már mosonmagyaróvári színekben szerepel majd. Az együttes a bajnok rájátszásban már az előző fordulóban kiharcolta a bennmaradást és most erősen tartalékosan a mezőny egyik leggyengébb szereplőjét, a már kiesett fővárosiakat fogadta. Ennek ellenére meglepetésre tíz perc elteltével is csak döntetlenre futotta a házigazdáknak (5:5), sőt még újabb tíz perc után sem sikerült elhúzni, 11:9. Mindkét csapat rengeteget hibázott, roppant alacsony színvonalú volt a mérkőzés. Technikai hibák, rossz átadások és lövések jellemezték a látottakat. Szünet után aztán gyorsan eldőlt a csata (36. perc, 18:12), majd annak ellenére sem volt izgulni való, hogy a budapestiek a vége előtt felzárkóztak, 54. perc, 23:20.

A veszprémi első osztályú jognak és csapatnak befellegzett (Fotó: Penovác Károly)

 

Az első osztályhoz méltatlan színvonalú összecsapáson (például tizenegy hétméteresből mindössze kettőt értékesítettek a résztvevők ) győzelemmel búcsúzott alaposan megcsappant szurkolóitól a veszprémi együttes.

Róth Kálmán: - Örülök, hogy nyertünk, köszönjük a veszprémiektől kapott sok biztatást, támogatást.

Majoros Gusztáv: - Ezúttal sok hibával játszottunk, nem tudtunk koncentrálni. Szorosabb lett volna a meccs, ha ziccereinket és heteseinket belőjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!