Kézilabda

2014.05.15. 12:30

Nyugodtan játszhat a záráson a veszprémi csapat

Veszprém - Az már korábban kiderült, hogy a veszprémi első osztályú női kézilabda csapat a rájátszásban (annak a vége előtt két mérkőzéssel) kiharcolta a jogot, hogy jövőre is a legjobbak között szerepelhessen. Ettől függetlenül természetesen a bajnoki meccseket le kell játszani, így a csapat szombaton Debrecenben zárja a pontvadászatot.

Novothny Ottó

A legutóbbi találkozón az MTK-t verte az utóbbi időben meglehetősen tartalékosan pályára lépő VBKC.

- Tökéletesen megnyugodhatunk, hisz az elmúlt hétvégén közvetlen riválisunk sem jelentett veszélyt, könnyedén nyertünk - értékelt Róth Kálmán a veszprémiek mestere, utalva a fővárosiak elleni sikerre. - Az utolsó találkozóra tökéletesen illik a leírás: a szükséges rossz. A Debrecen és mi sem tudunk már javítani a helyzeten, de persze igyekszünk tisztességgel helytállni a hosszú utazás után is.

- Még szerencse, hogy nincs tovább, mert a csapata is elfogyna.

- Erre az összecsapásra tizenegy nevet tudok beírni a jegyzőkönyvbe. Ennyien maradtunk sérülések miatt. Éppen itt az ideje, hogy lezárjuk ezt a bajnokságot.

A veszprémi női kézilabda (Tóth Gabriella) felnőtt szinten megszűnik, mert a győriek Mosonmagyaróvárra költöznek (Fotó: Penovác Károly)

- Hogy aztán másik helyszínen kezdjenek újat.

- Nem az én tisztem erről beszélni, noha nyilván ismerem a részleteket. Az első lépést mi tettük a Veszprém felé, de amikor ez és még több próbálkozás is viszonzatlan maradt, kénytelenek voltunk váltani. Ősztől Mosonmagyaróvárra költözünk.

- Magukkal viszik a legjobb utánpótlás korú játékosokat is.

- Ők nem idevalósiak, nem veszprémiek, hanem meglehetősen bő környékbeliek. Mi felajánlottuk nekik a lehetőséget, hogy nálunk folytassák. Úgy tűnik, négy és hat között lesz a számuk azoknak, akik velünk jönnek. Ez az egyetlen járható út számunkra és azt gondolom, nem a mi hibánkból alakult így.

- A búcsúmeccs előtt hogyan értékeli a szezonjukat?

- Ahogy az a rájátszásban is meglátszott, a hátsó régióból a Debrecen és mi kimagaslottunk. Egy-egy apróságon múlt, hogy nem a középmezőnyben zártunk, vagyis szerintem ez a hat csapat nagyjából egyforma játékerőt képviselt. Végül elértük a célunkat, mindenféle izgalom nélkül maradtunk az NB I-ben és ez a volt az elsődleges tervünk a mögöttünk álló szezonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!