Kézilabda

2014.05.13. 15:10

Vége a negyvennapos füredi böjtnek

Megyei körkép - Idegenben nyert a bajnok Veszprém, s negyven nap után végre a Füred is győzött a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az Ajka reménytelen helyzetben van, mert megint kikapott. A Várpalota szoros meccsen maradt alul.

B. Virág Rita

Százhalombatta _MKB-MVM II

26:30 (12:16)

Százhalombatta, 100 néző. V.: Ágnecz, Sipos. MKB-MVM Veszprém II: RÓZSAVÖLGYI - Zakics, KANCEL 7, Gulás 1, PRICZEL 6, Pásztor 1, GYENE 7. Csere: Szeitl, Horvácki, VIZES 6, Pócz-Nagy, Bujdosó, Bonyhádi, Horváth D., Fekete 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.

Félő volt, hogy a már bajnok veszprémiek félvállról veszik a Batta elleni találkozót, azonban Csoknyai István legénysége szerencsére igen fegyelmezetten kézilabdázott, és már az első félidő végére megnyugtató különbséget harcolt ki. A tartalékosan felálló vendégek a folytatásban is igyekeztek akaratukat rá-erőltetni a hazaiakra, és bár a differencia nem változott, a bakonyiak így is biztosan szerezték meg a két pontot. Külön dicséret illeti Rózsavölgyi kapust, aki csere nélkül is ragyogóan helytállt a találkozón.

KK Ajka _Szentendre

21:25 (8:13)

Ajka, 100 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási. Le Belier KK Ajka: KÖRLI - Schmidt 1, Tarlósi, BAJNÓCZI 6, Erőss 2, Márkus 1, PAÁR 8 (2). Csere: Horváth, Völgyesi (kapusok), HUSZTI 3, Sipos, Meiczinger. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

A szezon utolsó hazai találkozóján nehezen lendült játékba az Ajka, a félidő közepéig mindössze három gólra futotta erejéből (3:6). Miután nemigen tudott változtatni a vendéglátó, így a Szentendre mehetett nyugodtabban az öltözőbe. Motiváltabban játszott a folytatásban az Ajka, vissza is hozta magát belátható távolságba (17:19), ekkor azonban több ziccer és egy hétméteres is kimaradt, amit a vendégek gólokkal büntettek, így az utolsó percekre nem maradt izgalom.

A füredi Komendánt Endre (sárga mezben) remekül védett (Fotó: Zwicker Tamás)


BKSE II_ Tatai AC

25:17 (12:10)

Balatonfüred, 400 néző. V.: dr. Kozák, Venczel. Balatonfüredi KSE II: KOMENDÁNT - Déber 3, Németh 5 (1), Törteli 3, KEMÉNY 4, GYŐRI 4, LESTÁL 5. Csere: Csernyik (kapus), Éliás, Csóka 1, Nemes. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. .

Repülőrajtot vett a Füred (6:1, 8:2), ám a rutinos vendégek magukra találtak. Czérna kapus alaposan megnehezítette a hazai támadók dolgát, akik kissé elbizonytalanodtak és a félidő végére kettőre olvadt az előny. Szünet után gyorsan egalizált a Tata (12:12), ami felpaprikázta a balatoni csapatot. Komendánt lehúzta a rolót, a támadó- szekció pedig egy 7:1-es rohammal eldöntötte a két pont sorsát.

Dabas_ VBSK

27:25 (13:16)

Dabas, 200 néző. V.:
Bócz, Wiedemann. A várpalotai mérkőzésről nem érkezett részletes jegyzőkönyv.

A Bányász az első félidőben jól küzdött és megérdemelten szerzett háromgólos előnyt. A folytatásban a Dabas jobban koncentrált és a végjátékban ez döntött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!