Kézilabda

2015.03.10. 12:57

Négy hónap után térhet vissza az átlövő

Balatonfüred – Folytatja idegenbeli sorozatát a Balatonfüredi KSE, amelyre szerda este kőkemény feladat vár a kézilabda NB I-es felsőházi rájátszásban. Jó hír, hogy visszatérhet a válogatott átlövő.

Horváth Gábor

Az Orosházi FKSE otthonában lép pályára szerdán (18.00) a Balatonfüredi KSE a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában.

A Csurgó és a Veszprém ellen alulmaradó fürediekhez hasonlóan az Orosháza is két vereséggel áll a pontvadászatban. Az összecsapás egyik érdekessége, hogy az alapszakaszban a BKSE idegenben kikapott vetélytársától, igaz, az a meccs már tét nélküli volt a Balaton-partiaknak.

- Az orosházi nem egy „könnyű” pálya – reagált lapunk érdeklődésére Csoknyai István. A balatonfürediek szakvezetője kiemelte: a házigazda várhatóan mindent elkövet a siker érdekében, s igyekszik majd kihasználni azt, hogy csapatának alig volt ideje a felkészülésre.

Csoknyai István csapata egyre jobb formába lendül, de nem lesz könnyű dolga Orosházán 
Fotó: Penovác Károly

- Ezek az egynapos felkészülések egyáltalán nem egyszerűek – utalt arra a szakember, hogy német Melsungen elleni EHF-kupa mérkőzést követően vasárnap este hazaérő alakulatának nem sok ideje volt a regenerálódásra és a célzott munkára. A szerdai találkozó után ráadásul még egy idegenbeli fellépés vár a héten a fürediekre, akik szombaton az RK Nexe vendégeként Horvátországban lépnek pályára.

- Nagy darálóban vagyunk, de úgy érzem, hogy a csapat egyre jobb, és egységesebb. Bízom benne, hogy a Németországban mutatott tempóból átmentünk valamit a bajnoki meccsre is.

Jó hír, hogy a sérülés miatt négy hónapot kihagyó Zdolik Bence újra játékra alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!