Kézilabda

2015.03.13. 10:45

Sokat érhetne a bravúr a Fürednek

Balatonfüred - Utolsóelőtti csoportmeccsére készül a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupában. A csapat visszavághatna a nyitányon elszenvedett nagyarányú vereségéért.

Horváth Gábor

De nem lesz könnyű dolga, hiszen az első fordulóban jól látszott, hogy a horvát RK Nexe egy jóval rutinosabb, tapasztaltabb csapat.

A Füred (Faluvégi Rudolf) szombaton Horvátországban játszik
Fotó: Penovác Károly

A SEHA-ligában is érdekelt horvátok egy hónapja nagyon simán, 31:19-re verték a Füredet a csoportkör nyitányán a Veszprém Arénában. Igaz, azóta a Nexe nem brillírozik, két hazai mérkőzését nem tudta megnyerni az alakulat, amely a német Melsungentől kikapott, a svéd Eskilstuna ellen pedig döntetlenre végzett otthonában. Legutóbb pedig Svédországban nagyarányú vereséget szenvedett, 24:33-ra végzett az eskilstunai sportcsarnokban. A BKSE egy, a Nexe három ponttal várja az összecsapást, a horvátoknak nagyon kell a siker a továbbjutáshoz, amelyet komoly bravúrral (két sikerrel, az utolsó körben az Eskilstunát fogadja a BKSE) még a Füred is elérhet.

A Csoknyai István vezette Balaton-partiak legutóbb hosszabb idő után nyertek ismét, szerdán simán gyűjtötték be Orosházán a pontokat, így jó hangulatban készülhetnek a horvátországi találkozóra.

Az RK Nexe- Balatonfüred KSE összecsapást az Eszéktől nem messze fekvő Nekcse településen játsszák. A meccs szombaton 19 órakor kezdődik. A D csoport állása: 1. Melsungen 8 pont, 2. Eksilstuna 4, 3. Nexe 3, 4. BKSE 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!