Kézilabda

2015.04.14. 17:43

Micsoda mérkőzés! Az utolsó másodpercekig szoros volt a lokálderbi

Balatonfüred - Erre senki sem számított! A Balatonfüredi KSE és a Veszprém igazi ki-ki meccset játszott a kézilabda NB I-ben. Izgalmas, remek derbi volt.

Horváth Gábor

BKSE- Veszprém

31:33 (17:19)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Székely - IVÁNCSIK T. 4, Grigoriev, Juhász, BÁNHIDI 3, ZDOLIK 8, Bóka 1. Csere: Borbély (kapus), Ligetvári, Gerdán, SZÖLLŐSI 8 (4), FALUVÉGI 4, Gábori, Kovacsics 1, Vilovski 2. Edző: Csoknyai István.

Veszprém: Alilovic - Marguc 5 (2), Zeitz 1, Schuch, Nilsson 2, Terzic 3, UGALDE 6. Csere: Mikler (kapus), Ruesga 3 (1), Lékai, Jamali 3, NAGY 6, Sulic, Gulyás 3, Iváncsik G., Chema 1. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

A veszprémiek két BL mérkőzés között (a Paris SG elleni negyeddöntős párharc kellős közepén), fáradtan látogattak Balatonfüredre az NB I felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában.

A szintén fontos meccsre (vasárnap az Orosháza látogat a Balaton-partjára) készülő hazaiaknál Csoknyai István a fiatal Törteli Koppányt is benevezte a keretbe. Győri Mátyás viszont kimaradt, az ifjú tehetség ujjsérülést szenvedett az egyik edzésen.

Jól kezdett a Füred, amely négy perc elteltével 3:1-re vezetett. Zdolik nagyon élt, míg a vendégek többször is hibáztak támadásban. Bóka gólja után 7:3-at mutatott az eredményjelző, Ortega időt kért.

A fürediek (elöl Szöllősi Balázs) egyenrangú partnernek bizonyultak a címvédővel szemben
Fotó: Penovác Károly

Marguc szépített hetesből, de Zdolik a negyedik gólját is megszerezte, 12. perc: 8:5. A 14. percben Ruesga aztán egyenlített, 8:8.

A Veszprém egyre jobban belejött a játékba, a fürediek visszaesése ettől függetlenül kissé érthetetlen volt, 18. perc: 8:11. Csoknyai időkérése után összekapta magát a BKSE, Faluvégi volt eredményes és Székely is feljavult a kapuban, 24. perc: 12:13. Zdolik egalizált.

A bakonyiak a félidő hajrájában visszavették a vezetést, de a Füred továbbra is jól tapadt vetélytársára.

A második játékrész elején Bánhidi duplázott, a hazai csapat zárkózott. Szöllősi hetesből egyenlített, majd Zdolik találatával ismét a hazaiaknál volt az előny, 21:20. Ortega 22:20-nál időt kért. Már három góllal vezetett a BKSE, amikor Marguc büntetőből szépített. Chema, Nagy László és Sulic is a pályán volt a vendégeknél.

Gulyás hozta közelebb a Veszprémet, 44. perc: 24:23. A félidőben becserélt Borbély jól védett, Nagy bombáját fogta a kapus, a másik oldalon Faluvégi nem kegyelmezett. A hazaiak kezdtek extázisba kerülni, emberhátrányban is jól kézilabdáztak.

Remek volt a hangulat a csarnokban. Szöllősi lőtt hatalmas gólt, 27:25. Emberelőnybe került a BKSE, de nem tudott élni vele, Chema egalizált, 53. perc: 28:28. A bakonyiak át is vették a vezetést, 57. perc: 29:31. Szöllősi, majd Zdolik gólja adta meg az esélyt az egyenlítésre. Egy perccel a vége előtt 31:32 volt az állás. Nem sikerült a bravúr, Nagy gólja zárta a találkozót.

Fáradtság ide, vagy oda, remekül helytállt a Füred.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!