Kézilabda

2006.09.09. 02:29

A BKC-kézisek célja a feljutás

Balatonfüred - Vasárnap megkezdi a menetelését a Balatoni KC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata a 2006/2007-es bajnokságban, ahol nagyratörő céljaik vannak.

nincs nev

Büszkén újságolta viszont, hogy jött a helyükre a ruti- nos, sokszoros válogatott Bene Tamás, Tiszaföldvárról az NB II keleti csoportjának gólkirálya, Gelley Dávid, valamint több fiatal Győrből.

- Egyértelmű célunk a bajnokság megnyerése, ami a keret összetételét ismerve talán nem elérhetetlen cél. Folytatva a tíz évvel ezelőtt elkez- dett utánpótlás-nevelő munkát, szeretnénk minél hamarabb felkerülni az élvonalba. Ahol természetesen nem átszállójegyet kívánunk váltani.

Hasonló véleményen van az MKB Veszprémtől igazolt Velky Mihály is, aki a továbbiakban Füreden tanít:

- Az újonnan jöttek - ki- egészítve a régiekkel - egy nagyszerű összetételű gárdát alkothatnak. Ráadásul számíthatok a kettős igazolással nálunk is szerepeltethető, a Tatabányával készülő Szöl- lősivel és a Százhalombattáról érkező Salamonnal. Így valóban nem lehet irreális cél a feljutás.

Ahhoz azonban, hogy a sok jó képességű fiúból ütőképes csapat alakuljon ki, még sokat kell dolgozniuk.

- Elvégeztük a betervezett munkát, azonban sérülések és az, hogy a két kettős igazolá- sú fiatal csak nagyon keveset volt velünk, az azért némileg hátráltatta a csapatépítést. Abban viszont nagyon bízom, hogy a mindennapos edzések hatása mihamarabb mutatkozni fog.

Vasárnap este a régi rivális Szigetvár - rutinos játékosokkal megtűzdelt - gárdáját fogadják, akkor mutatkozik majd be az új összetételű gárda. Amely természetesen olyan rajtot szeretne venni, amely a hazai közönségre lelkesítően, az ellenfelekre pedig elrettentően hat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!