Kézilabda

2009.01.13. 03:29

A közepén kell maradni - Férfi kézilabda NB I/B

<b>Ajka</b> - Újoncként eddig megállta a helyét a Le Belier KK Ajka NB I/B-s férfi kézilabda-együttese, hiszen a 13 csapatos mezőnyben jelenleg a kilencedik helyet foglalja el.

B. Virág Rita

- Jól sikerült a nyári felkészülésünk, ráadásul a sorso- lásunk is olyan volt, hogy több lehetőségünk is adódott a pontszerzésre. Az első hat fordulóból hármat is sikerrel vettünk, hiszen otthon legyőztük a Vácot (34:31) és a Szigetvárt (30:26), de nyertünk Ercsiben is (32:23). 

Az viszont a rutintalanságunk számlájára írható, hogy győzelmi esélyt szalasztottunk el Tökölön (31:29), és a Hort SE-nél is egy kis szerencsével megszerezhettünk volna legalább egy pontot (30:29). Összességében végül jóra értékelném az ősz első felét - összegzett Poór Tamás, a Le Belier KK Ajka szakvezetője. 

A nyolcadik pontot a megyei rivális ellen gyűjtötte be az Ajka (-Bakonyerdő Pápa 32:19), ám több babér már nem termett az alakulatnak.

- Sajnos a tavalyi bajnokcsapatból sérülések miatt csupán néhány meccs erejéig számíthattam Tömör Csabára és Koncz Tamásra. Így aztán kevesen maradtunk, s főként a középső posztokon fizikálisan és mentálisan is elfáradtak a húzóemberek - állapította meg a fiatal tréner. 

Poór Tamás hozzátette, ha egy győzelemmel többet értek volna el, akkor most nyugodtabban várná a tavaszt: - Nagyon sűrű az alsóház, de egyelőre nincs gond. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal megszerezzük azt a négy-öt sikert, ami a céljainkhoz elegendő, vagyis a 7-10. helyhez. 

A Le Belier egyébként úgy áll a kilencedik helyen, hogy a nyolcadik Vácnak és a tizedik Szentendrének is egyaránt nyolc pontja van, s az utolsó három gárda is (Szigetvár, Bakonyerdő Pápa és Ercsi) hat pontig jutott. 

Az Ajka a 12 mérkőzés alatt 346 gólt lőtt és 359-et kapott. A házi góllövőlistát Ferencsik Zoltán vezeti 58 találattal, s ezzel a mezőny egészét tekintve a 12. helyet foglalja el. A vezetőedző kiemelte, eddig az ifjú irányítóval, Bajnóczi Mátéval, a beálló Ferencsik Zoltánnal elégedett maradéktalanul, de védekezésben Erős Péter is jó teljesítményt nyújtott. 

A KK Ajka január 6-án kezdte meg a felkészülést, s heti négy tréning mellett edzőmeccsekkel próbál a lehető legalaposabban rákészülni a február 21-én rajtoló tavaszi szezonra. Január 24-én Nagyatádon vesz részt egy előkészületi tornán, ahol a házigazdák mellett a Balassagyarmattal és az NB II-es bajnokaspiránssal, a Várpalotával mérkőzik meg.

- A Tököl ellen kezdjük majd az idényt, szeretnénk rögvest két ponttal gyarapítani a már meglévő nyolcat. Azt hiszem, a hozzáállás már most kiváló, bízom a jó folytatásban - mondta még az edző. Sajnálatossérülések miatt nem mindig álltak ki teljes összeállításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!