Kézilabda

2015.10.19. 11:37

A legjobb otthonában lép pályára a BKSE

Balatonfüred – Óriási bravúr lenne a pontszerzés a füredi kézilabdacsapattól, amely a bajnokság legjobbjának otthonában lép pályára kedden.

Horváth Gábor

Mivel a címvédő veszprémiek az alapszakaszban nem szerepelnek, nyugodtan mondhatjuk, hogy jelenleg a Szeged a legerősebb csapat a honi NB I-es kézilabdamezőnyben. A Balatonfüredi KSE kedden este (17.45) a Tisza-partiak otthonában lép pályára. – Kemény sorozatban vagyunk, ráadásul most jön a legnehezebb meccs – válaszolta lapunk érdeklődésére Csoknyai István vezetőedző.

A BKSE a Csurgó elleni hazai siker (25:22) után vereséget szenvedett (21:23) Tatabányán. Múlt héten Magyar Kupa meccset játszott, s keményen meg kellett küzdenie a továbbjutásért az NB I/B-s Ferencváros otthonában. Az a találkozó 33:27-es vendégsikerrel végződött. – Tatabányán 55 percig jól játszottunk, aztán a hajrában többször is hibáztunk. A Ferencváros ellen nagyon nehéz dolgunk volt, ellenfelünk mindent beleadott, szerencsére sikerült kivívnunk a továbbjutást – fogalmazott Csoknyai mester, aki a következő vetélytárssal kapcsolatban megjegyezte: a Szeged két csapattal játszik, eltérő felállásban szerepel a BL-ben és a bajnokságban.

A szélső Gyene Norbert szegedi játéka egyelőre kérdéses
Fotó: Penovác Károly

– Majd kiderül, ellenünk pontosan hogyan állnak fel, mindenesetre így is, úgy is nagyon erősek. Nekünk több időnk volt a felkészülésre, ennek ellenére óriási bravúr lenne, ha pontot tudnánk szerezni.

Hozzátehetjük: főként úgy, hogy többen is sérültek. Kemény László biztosan nem tudja vállalni a játékot, Szöllősi Balázs, Gyene Norbert és Gábori Máté pályára lépése pedig kérdéses.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!