Mindkét együttesnek szüksége lenne a két pontra

2019.11.13. 11:00

A Tatabánya látogat ma a BKSE otthonába

Hétközi rangadó vár a balatonfüredi fiúkra a kézilabda NB I-ben. A BKSE régi nagy riválisát, a Tatabányát fogadja ma.

Horváth Gábor

A fürediek (a labdával Rodriguez) legutóbb gyenge játékot mutattak otthonukban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Érdekes összecsapást rendeznek ma a Balaton Szabadidő Központban, ahol a férfi kézilabda NB I. mezőnyének két meghatározó együttese néz farkasszemet egymással. Mondhatnánk azt is, hogy két egyaránt gondokkal, nehézségekkel küszködő csapat, hiszen a Balatonfüredi KSE és a Grundfos Tatabánya KC bizonyos szempontból egy cipőben jár, de erről később.

Előbb lássuk, hogyan szerepelt a közelmúltban a házigazda!

A BKSE két gyenge meccs (Szegedi vereség, majd Komló elleni hazai betli) után végre javítani tudott, a Balaton-partiak múlt pénteken magabiztos teljesítménnyel fektették két vállra (36-21) a Váci KSE-t idegenben.

– Összeszedett teljesítményt, fegyelmezett játékot nyújtottunk. Az ellenfél nem volt a legerősebb, de nekünk nem ez volt a fontos, hanem az, hogy győzelemmel készüljünk az előttünk álló kőkemény sorozatra – fogalmazott Csoknyai István edző.

A fürediek a Tatabánya elleni derbi után, vasárnap EHF-kupameccset játszanak, a spanyol Ademar Leont fogadják a harmadik selejtezőkörben. A nemzetközi párharc visszavágója pedig jövő szombaton lesz. – Gyilkos időszak áll előttünk, azonban jelenleg minden idegszálunkkal csak a Tatabánya elleni találkozóra koncentrálunk. Nagyon nehéz meccs vár ránk, ellenfelünk is megnyerte legutóbbi bajnokiját (vasárnap az Orosháza ellen aratott sikert – a szerk.), azaz lendületben van – mondta Csoknyai István.

A fürediek (a labdával Rodriguez) legutóbb gyenge játékot mutattak otthonukban
Fotó: Penovác Károly/Napló

Érdekesség, hogy pillanatnyilag a BKSE áll jobban a tabellán, a Füred 11 ponttal az ötödik, a Tatabánya 10 egységgel hetedik az NB I-ben.

Mindkét együttesnél becsúsztak váratlan botlások, Csoknyai István szerint a Tatabánya ugyanabban a cipőben jár, mint ők, a sok új igazolás miatt még a csapatépítés fázisában van mindkét gárda. Ezt az időszakot ráadásul több sérülés is nehezíti.

– Hasonló problémákkal küszködnek, mint mi, de a szerdai összecsapáson ez nem számít, csak az, hogy ki szerzi meg a győzelmet. Nekünk és a Tatabányának is nagy szüksége van a pontokra ebben a rendkívül szoros mezőnyben. Vasárnap kezdtük a felkészülést a rangadóra, tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a válogatott játékosokkal felálló vetélytárssal szemben. Szoros küzdelmet várok, amelyben nagy szerepe lehet a kapusteljesítménynek és a védekezésnek – jelentette ki a fürediek vezetőedzője.

A Balaton-partiaknál sérülése miatt továbbra sem léphet pályára Fazekas Nándor, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Zdolik Bence és a fiatal átlövő, Máthé Dominik egyelőre nem százszázalékos.

A Balatonfüredi KSE–Grundfos Tatabánya KC bajnoki 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!