Kézilabda

2016.04.14. 14:50

A világ legjobbja, majd a Kövesd ellen

Balatonfüred - Füred-Veszprém szomszédvári kéziderbit rendeznek szombaton a debreceni Főnix-csarnokban.

Horváth Gábor

A szezon egyik legfontosabb hétvégéje előtt áll a Balatonfüredi KSE, amely a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel. A szombati, MVM Veszprém elleni elődöntőben nyilván az esélytelenek nyugalmával, másnap viszont komoly téttel.

A bronzmeccs ugyanis a presztízs mellett a nemzetközi kupaindulásról is dönt, a Balaton-partiaknak vélhetően a Mezőkövesddel (a másik szombati elődöntőben a Kövesd a MOL-Pick Szegeddel találkozik) kell majd megküzdeniük.

- Gőzerővel készülünk. Két hete ezer sebből vérezve nyertünk Vácon, s ez a siker feldobta a csapatot. Az elmúlt hétvégén válogatott program volt, játékosaink jó teljesítményt nyújtottak a nemzeti csapatokban, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett - foglalt össze Csoknyai István vezetőedző.

A kupahétvégén Szöllősi Balázs (jobbra) jó teljesítményére is nagy szüksége lesz a BKSE-ének
Fotó: Penovác Károly

A BKSE színeit az A válogatottban Bóka Bendegúz, Bánhidi Bence, és Fazekas Nándor képviselték, a B jelű nemzeti csapatban Gerdán Tibor és Szöllősi Balázs szerepelt (Kemény László sérülés miatt nem léphetett pályára), a junioroknál pedig Ligetvári Patrik és Rózsavölgyi Gergő játszott (itt Győri Mátyás volt maródi).

A kisebb sérülések egyébként szépen javulnak, ugyanakkor Zdolik Bencére és Stanislav Kasperekre a kupahétvégén még biztosan nem számíthat Csoknyai-mester.

- A Veszprém ellen szeretnénk egy jó meccset játszani, kiélvezni az alkalmat, a világ egyik, ha nem a legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Nyilván mi elsősorban a bronzmeccsre készülünk. Az alapszakaszban kétszer is nagyon simán vertük meg a Mezőkövesdet, vetélytársunk kerete azonban azóta kicserélődött. Sokkal stabilabb, erősebb lett az együttes, amely ráadásul lendületben, jó formában van. Igazi ki-ki meccsre számítok, a kövesdiek tavaly bronzérmesek lettek a kupában, Skaliczki László személyében ravasz, rutinos edzőjük van. Azonban mi is nagyon elszántak és motiváltak vagyunk, felkészülten és koncentráltan várjuk az összecsapást, szeretnénk megszerezni a harmadik helyet - fogalmazott Csoknyai István.

 

Debrecenben sem lesznek egyedül

Bár az idei Magyar Kupa négyes döntőt igencsak távol rendezik, a Veszprém megyei csapatok bizonyosan nem maradnak bíztatás nélkül. A bakonyiakat szinte mindenhová népes szurkolótábor kíséri, de balatonfüredi szimpatizánsok is utaznak Debrecenbe, s a helyosztókon nyílván a másik segítségére is számíthatnak a táborok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!