Kézilabda

2014.05.09. 09:35

Végső búcsú Veszprémtől

Veszprém - Korábban már beszámoltunk róla, hogy a veszprémi női kézilabda csapat (amely a győri utánpótlásra épül és a megyeszékhely első ligás jogát kihasználva indulhatott a legmagasabb osztályú bajnokságban) ősztől Mosonmagyaróvárra költözik. Szombaton tehát (ki tudja milyen hosszú ideig?!) utoljára lehet látni NB I-es mérkőzést Veszprémben.

Novothny Ottó

Ismert, hogy a csapat a tavalyi nagyszerű esztendő után (akkor a fiatal együttes alaposan meglepte ellenfeleit és a Magyar Kupában még a nemzetközi bemutatkozás jogát is megnyerte) az idén kevésbé remekelt. A rájátszásban a kiesés elkerüléséért küzdött és bár két forduló még hátra van a pontvadászatból, már biztos, hogy jövőre is az első ligában léphet pályára.

Csakhogy ennek már a mosonmagyaróváriak örülhetnek, a veszprémieknek pedig nem maradt más hátra, mint szombaton 16 órakor búcsút inteni az NB I-nek.

- Rengeteg a sérültünk, de mindenképpen győzelemmel szeretnénk megköszönni azt a szép két szezont, amit Veszprémben töltöttünk - mondta Róth Kálmán a VBKC mestere. - Fontos szakasza volt ez életünknek, ezt gondolom a játékosok nevében is mondhatom. Nem kérdés, hogy tiszta szívvel fogunk küzdeni az MTK ellen, még akkor is, ha már nincs nyitott kérdés a mi csoportunkban.


A veszprémi női kézilabda csapat Róth Kálmán edző irányításával utoljára lép hazai pályára (Fotó: Penovác Károly)

 

- A bajnokság végére elfogyott a csapat.

- Planéta, Tóth E., Marincsák meghatározó játékosok voltak, hetek óta nem állhatnak rendelkezésünkre. Sajnos kevesen voltunk már a rajtnál is, aztán az egész éves extra terhelésnek ez lett a vége. Ettől függetlenül tisztességgel helytálltunk, hiszen két körrel a vége előtt már behozhatatlan az előnyünk.

- Éppen az MTK-val szemben, vagyis nem biztos, hogy szórakoztató lesz a meccs.

- Az biztos, hogy nekünk így jobb lesz, mert nem kell idegeskednünk. Más kérdés, hogy valóban nehezen tudom elképzelni, vajon kollégám miként tudja motiválni játékosait, de ez legyen az ő gondja. Mi motiváltak leszünk és mindent megteszünk a győzelemért a veszprémi búcsúmérkőzésünkön.

Az MTK és az Eger a két kieső

A bajnoki rájátszás a 9-12. helyért eddig nem hozott semmiféle izgalmat és nyilván ezt követően már nem is fog. A Debrecen és a Veszprém papírforma szerint teljesített és a két gyengébbnek tartott riválisát magabiztosan győzte le. Ennek eredményeként a Debrecen tizenkettő, a VBKC kilenc pontos, míg a fővárosiaknak négy, az egrieknek egy pontjuk van. Vagyis a hátralévő két fordulótól függetlenül nyitott kérdés már nincs ebben a négyes csoportban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!