Kézilabda

2006.07.21. 02:28

Bajnok a TVSE ifjúsági csapata

- Másfél éve dolgozom a lányokkal. Amikor átvettem a gárdát, a tabella utolsó har-madában parkoltak. Aztán bronzéremmel zártuk a bajnokságot - emléke ...

Mórocz Zsolt

- Másfél éve dolgozom a lányokkal. Amikor átvettem a gárdát, a tabella utolsó har-madában parkoltak. Aztán bronzéremmel zártuk a bajnokságot - emlékezett a kezdetekre Antal Edit, a Tapolca VSE női ifi edzője. Tavaly augusztusban tatai edzőtáborozással kezdték a lányok a felkészülést a következő pontvadászatra. Meg is lett a munka eredménye az őszi idényben mindössze egy vereséget szenvedett a társaság. Antal Edit úgy gondolta, nem változtat a bevált módszeren, és februárban ismét elvitte csapatát Tatára. Hazatérve tovább dolgoztatta játéko-sait megemelt edzésszámban. Tavasszal megismételték az őszi teljesítményt. - Harminchat pontot gyűjtve teljes mértékben kiszolgáltuk a lelkes tapolcai szurkolókat, akik régóta már nem csak a felnőttek meccseire járnak - mondta a szakember. - A házi góllövőlista élén Rédli Andrea végzett 120 találattal, őt Berecz Nikoletta követte 117-tel. Rendszeresen pályára lépett a felnőttek között is Rédli és Berecz, valamint Zalatnay Eszter és Rudolf Krisztina. Ott is helytálltak, sőt tovább erősödtek. Kezdettől fogva az aranyérem megszerzése volt a célunk, aminek eléréséért mindent megtettek a nagy alázattal kézilabdázó játékosok. Komolyan vették az edzéseket, céltudatosan készültek a mérkőzésekre, és ha nem ment a játék, akkor hatalmas akaraterővel vetették magukat a küzdelembe. Tapolcán jelenleg a kézilabda a legnépszerűbb sportág, hiszen a félezer néző sem ritka a meccseken. A női felnőtt együttes fennállása óta a legjobb eredményt érte el azzal, hogy Kordik Csaba szakmai irányításával a 4. lett. A két edzőnek nem okozott gondot a ifisták és a felnőttek munkájának összehangolása, és ez meglátszott az eredményeken. A bajnokság befejezése után a fiatalokra még várt egy rangos torna, ugyanis Orosházán rendezték meg az NB II-es ifibajnokok Szuper-kupáját, melyen az előkelő 4. helyet szerezte meg a TVSE. - Július második felében kezdjük az alapozást az őszi idényre - tekintett a jövőbe Antal Edit. - Horváth Lídia kiöregedett a korosztályból, Hanczvikkel Zsanett és Pontyos Viktória Győrben folytatja pályafutását. Ugyanakkor a kiváló alapozómunkának köszönhetően folyamatosan jönnek fel az új játékosok a Batsányi és a Kazinczy iskolából. Ezért bízhatunk az eredményes folytatásban.A Tapolca VSE aranyérmet nyert ifistái Tápi Eszter, Dancs Nóra, Berecz Nikolett, Rédli Andrea, Palugyai Ág- nes, John Flóra, Zalatnay Eszter, Rudolf Krisztina, Horváth Lídia, Hanczvikkel Zsanett, Soós Renáta, Földi Hajnalka, Pontyos Viktória, Bedics Anita, Szalai Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!