Kézilabda

2014.05.06. 09:10

Bajnok a Veszprém!

Megyei körkép - Két fordulóval a bajnokság lezárása előtt már bajnokot hirdettek a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az MKB MVM II pazar produkcióval, megérdemelten szerezte meg a dicsőséget és az aranyérmet.

B. Virág Rita

MKB MVM II _Dabas

33:24 (15:10)

Veszprém, 300 néző. V.: Andorka, Hucker. MKB MVM Veszprém II: BORBÉLY - Kisék B. 2, LIGETVÁRI 6, GULÁS 2, Priczel, Pásztor, GYENE 4. Csere: KISÉK M. (kapus), KANCEL 4, SZEITL, Horvácki 2, VIZES 6 (3), Zakics 1, Albert Tóth 3, Bujdosó 1, Horváth D. 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

Nehezen lendültek játékba a bajnoki címre törő veszprémiek, s nem is tudtak komoly előnyt kiharcolni egészen a félidő közepéig (9:5). A vendégek edzője időkéréssel próbálta felrázni övéit, de Gulás duplája után megnyugtató lett a különbség a félidő végére. A szünet után is nagy tempót diktáltak a bakonyiak és fokozatosan húztak el riválisuktól. A játékrész közepén már tíz is volt közte, és végül megmaradt a kétjegyű különbség a két fél között. Ezzel a Veszprém már biztosan bajnok, hiszen öt ponttal vezeti a táblázatot a Komló előtt, s a hátralévő két fordulóban ez már behozhatatlan. Csoknyai István tanítványai egész évben kimagaslóan teljesítettek, mindössze egyszer kaptak ki és teljesen megérdemelten hódították el az aranyérmet. Hasonlóra egyébként még nem volt példa, hogy ilyen fiatal gárda, gyakorlatilag a keret minden tagja utánpótlás korú.

A veszprémi kézilabda csapat nagyszerű teljesítménnyel szerezte meg abajnoki címet két fordulóval a pontvadászat vége előtt (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Komló _BKSE II

29:20 (13:8)

Komló, 600 néző. V.: Buza, Pinizsi. Balatonfüredi KSE: Árki - Lestál 3, Törteli 5, Csóka 2, Nemes, Németh B. 5, Sárosi 1. Csere: Kurán, Csernyik (kapusok), Pordán, Éliás, Keresztes, Pethő, Féber, Csillag, Csépányi 3. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

A rendkívül tartalékos balatonfürediek az 50. percig nagyszerűen tartották magukat a jóval esélyesebb Komló otthonában. A fiatal vendégek ezután azonban összeroppantak, a küzdelem teljesen felőrölte erejüket és a hazaiak végül nagyarányú sikert arattak.

VBSK _KK Ajka

40:21 (19:13)

Várpalota, 350 néző. V.: Kovács, Mándli. Várpalotai Bányász SK: SZÁSZ - MAZÁK 10, Soha 2, Bella 3, PUTICS 8, TOLNAI 5, Venczel 3. Csere: Lakatos, Ubornyák P. (kapusok), GALAMBOS 4, Vesztergom, Szabó 1, Ubornyák D. 2, Falkner 1, Németh, Horváth B. 1. Edző: Szedlák Tamás.

Le Belier KK Ajka: Körli - Majdanics, Schmidt 2, BAJNÓCZI 8 (1), Erőss 2, Rozmán 2, Paár 2. Csere: Horváth, Völyesi (kapusok), Huszti, Sipos, Tarlósi 1, MÁRKUS 4. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Héméteresek: 9/8, ill. 3/2.

A megyei rangadó nagyszerű hangulatban kezdődött, mindkét fél nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe (6:6). Aztán a vendégek megtorpantak (10:8), és a Palota ezt kihasználva gyorsan meglógott hat góllal. A folytatásban sem sikerült közelebb férkőzni a Várpalotához, amely jó ritmusban, szép támadásokat vezetve növelte fokozatosan a különbséget és könnyed győzelemnek örülhetett a lefújás pillanatában.

 

Még két forduló van hátralévő

A férfi kézilabda NB I/B-ben annyi már biztos, hogy a fiatal veszprémiek állhatnak fel a dobogó legmagasabb fokára. Sajnos az utolsó előtti helyen is Veszprém megyei alakulat áll, a Le Belier KK Ajka eddig mindössze hét pontot szerzett és jelenleg kieső. Jobban áll a Várpalota, amely most a hatodik 29 ponttal. A Balatonfüred II pedig az ötödik, 33 ponttal, de feltehetően az éremért folyó harcba már nem szólhat bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!