Kézilabda

2006.06.13. 02:28

Báthorysok sikerei

Veszprém (darcsi) - Huszonnyolcadszor rendezte tegnap a Báthory iskola a hagyományos nemzetközi kézilabdatornáját. Hidasi Ferenc testnevelő tanárnak közel harminc éve született a gondolata, hogy a veszprémi iskolások torna keretében mérkőzzenek meg határon túli magyarokkal. Kettős céllal jött létre a Báthory-kupa, ugyanis a kézilabda mellett a barátságok kialakulása és ápolása ugyanolyan fontos volt. Korábban csak fiúcsapatok mérkőztek a serlegért, idén azonban már kétnemű lett a torna, és tágítva a korábbi kört, első alkalommal a lányoknál egy német csapat is meghívást kapott. Jó időben, sportszerű keretek között, jó hangulatú mérkőzéseken alakult ki tegnap a végeredmény. Mindkét mezőnyben a házigazda veszp- rémiek szerezték meg az el- sőséget, a fiúknál Sepsiszentgyörgy, a vajdasági Ómoravica és Bezdán, a lányoknál pedig a tapolcai Batsányi iskola, Dunaújváros és a német Remlingen előtt. Idén második alkalommal adták át a Hidasi Szilvia-emlékdíjat, melyet a tornán legjobb egyéni teljesítményt nyújtó hazai játékosok vehetnek át. Ezúttal Maurer Regina és Németh Balázs volt a díjazott.Különdíjasok. Legjobb kapus Kovács Lilla (Veszprém) és Csernai István (Ómoravica). Legjobb mezőnyjátékos Pontyos Peggy (Tapolca) és Albert Tóth László (Sepsiszentgyörgy). Gólkirály Miletic Nikol és Zakics Bence (veszprémiek).

Mórocz Zsolt

Veszprém (darcsi) - Huszonnyolcadszor rendezte tegnap a Báthory iskola a hagyományos nemzetközi kézilabdatornáját. Hidasi Ferenc testnevelő tanárnak közel harminc éve született a gondolata, hogy a veszprémi iskolások torna keretében mérkőzzenek meg határon túli magyarokkal. Kettős céllal jött létre a Báthory-kupa, ugyanis a kézilabda mellett a barátságok kialakulása és ápolása ugyanolyan fontos volt. Korábban csak fiúcsapatok mérkőztek a serlegért, idén azonban már kétnemű lett a torna, és tágítva a korábbi kört, első alkalommal a lányoknál egy német csapat is meghívást kapott. Jó időben, sportszerű keretek között, jó hangulatú mérkőzéseken alakult ki tegnap a végeredmény. Mindkét mezőnyben a házigazda veszp- rémiek szerezték meg az el- sőséget, a fiúknál Sepsiszentgyörgy, a vajdasági Ómoravica és Bezdán, a lányoknál pedig a tapolcai Batsányi iskola, Dunaújváros és a német Remlingen előtt. Idén második alkalommal adták át a Hidasi Szilvia-emlékdíjat, melyet a tornán legjobb egyéni teljesítményt nyújtó hazai játékosok vehetnek át. Ezúttal Maurer Regina és Németh Balázs volt a díjazott. Különdíjasok. Legjobb kapus Kovács Lilla (Veszprém) és Csernai István (Ómoravica). Legjobb mezőnyjátékos Pontyos Peggy (Tapolca) és Albert Tóth László (Sepsiszentgyörgy). Gólkirály Miletic Nikol és Zakics Bence (veszprémiek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!