Kézilabda

2015.10.04. 17:56

BKSE-Csurgó: csak a vége volt izgalmas

Balatonfüred – Váratlan játékot hozott a kézilabda NB I hétvégi fordulójának rangadója. A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK csapott össze egymással.

Horváth Gábor

BKSE-Csurgó 25:22 (13:7)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Dobrovits, Tájok. BKSE: FAZEKAS – Gyene 1 (1), PETROVSKI 4 (1), BÁNHIDI 4, Gerdán, ZDOLIK 3, Bóka. Csere: Szöllősi 3, LIGETVÁRI 4 (1), Kemény 1, KASPAREK 4, Győri, Németh 1, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Csurgói KK: Székely – Hornyák, CAVOR 6, Mota 3, Hadziomerovic 2, FALUVÉGI 4, Nagy. Csere: Bartucz (kapus), Gebhardt 1, Herbert, Pordán 1, Pazin 1, Vadkerti 1, Mikita 2, Gazdag 1. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hetesek: 5/4, ill. 2/0.

Gyors Faluvégi-góllal kezdődött a találkozó, az exfüredi átlövő találatát Gyene hetesből egyenlítette ki. Az előző idényt még szintén balatonfüredi színekben töltő Székely a második hazai büntetőt már megfogta. A 6. percben 3:1-et mutatott az eredményjelző, Petrovski akcióból és hetesből is eredményes volt. Hornyák, aki szintén szerepelt korábban Füreden, hetesét kivédte Fazekas, Mota azonban betalált. Kezdtek felpörögni az események.

Szöllősi szemfüles góljával a 11. percben 5:2-re alakult az állás, Sótonyi időt kért. Négyre nőtt a hazai előny, 6:2, majd 7:3 után igyekezett zárkózni a Csurgó. A BKSE, amellett, hogy kőkeményen védekezett, támadásban több labdát is felelőtlenül szórt el. A vendégek eredményesen csökkentették hátrányukat, 21. perc: 7:5. Csoknyai időkérése után Ligetvári talált be kétszer is, a másik oldalon Pazin volt eredményes. Kasparek bombájával 11:7-re alakult az állás, négy perc volt a szünetig. A folytatásban hatra növelte előnyét a BKSE.

A második játékrész Szöllősi óriási góljával kezdődött, a második oldalon Fazekas szépen védett, majd Bánhidi is betalált. A Füred teljesen ellenfele fölé nőtt, de még sok volt hátra, a Csurgó jól láthatóan mindent megtett azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. A vendégek megtalálták az utat a hazai kapuhoz, a Csoknyai-csapat viszont ekkor rendre megtalálta beállósát, Bánhidit, hétgólos volt az előny, 41. perc: 18:11. Zdolik szép lövése után már nyolc találat volt a két csapat között. A csurgóiak nem találták a hazai támadások ellenszerét, alig-alig tudtak akciót kivédekezni.

A folytatásban Cavor és Mota hozta közelebb a vendégcsapatot, 48. perc: 20:15. Kasparek indította be a távoli rakétákat, a másik oldalon Cavor volt aktív. Az 54. percben négyre csökkent a hazai előny, 23:19.

Bánhidi lőtt nagyon fontos gólt, majd a Csurgó elveszítette a labdát. Nem sokkal később Fazekas büntetőt védett. A Füred is hibázott azonban, kevesebb, mint három perccel a vége előtt Cavor 24:21-re alakította az állást. Fazekas védése után nyugodtan játszhattak a hazaiak, aki három gólt végül megtartottak előnyükből.

A forduló rangadója váratlanul egyoldalú volt, a BKSE végig dominált. Hiába javult fel a hajrára a surgó, már csak kozmetikázni tudott.

Csoknyai István: - Sikerült jól felkészülnünk. A védekezés és a támadás is rendben volt, a kapusteljesítménnyel is elégedettek lehetünk. A végére fejben elfáradtunk, de szerencsére a Csurgó ezt nem tudta kihasználni.

Sótonyi László: - Negyvenöt percig sem sebességben, sem fegyelmezettségben nem sikerült azt nyújtanunk, amire készültünk. A végére feljavultunk, de ekkor már eldőlt a meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!