Kézilabda

2014.10.04. 17:31

BKSE: majdnem tízet számoltak ellenfelükre

Balatonfüred, Komló – Idegenben aratott magabiztos sikert a Balatonfüredi KSE szombaton a kézilabda NB I-ben. Csoknyai István csapata a Komlót fektette két vállra. Az újonc is gólt lőtt.

Horváth Gábor

Komló-BKSE

19:28 (9:14)

Komló, 400 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Komló: Selymes – Győri 1, Péter Szabó 3, Nagy Z. 1, Szögi 2, SZÖLLŐSI BENCE 2, WÉBER 7 (2). Csere: Granics, Kiss (kapus), Hidasi, Bajorhegyi, Laufer, Kun, Sebestyén 3, Oszlár, Hadziomerovic. Edző: Farkas Attila. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – IVÁNCSIK 7 (3), GRIGORIEV 4, SZÖLLŐSI BALÁZS 3, Bánhidi, ZDOLIK 7, KOVACSICS 4. Csere: Borbély (kapus), Gerdán, Németh, Juhász 1, Kis, Ligetvári, Gábori 1, Faluvégi, Nemes 1. Edző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Az újonc, öt mérkőzés után pont nélküli és sereghajtó Komló otthonába látogatott a Balatonfüredi KSE, amely a harmadik helyről várta a fordulót. A két csapat találkozott egymással a nyári felkészülési időszakban, akkor hét góllal nyert a BKSE, és a szebb napokat is megélt komlóiakon aznap finoman szólva sem érződött, hogy készen lennének az újabb NB I-es szereplésre.

A füredieknél Uros Vilovski sérülése miatt keretbe került Nemes Richárd, a fiatal beállós első NB I-es meccsére készült. A Szöllősi-testvérek ismét ellenfélként találkoztak, a hazaiaknál Bence és a vendégeknél Balázs egyaránt a kezdőben kapott helyet.

Jó hangulatban kezdődött a találkozó, a 7. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor Grigoriev két góljával, illetve Szöllősi találatával 9:4-re meglépett a Füred. Ekkor még feljött a Komló, 17. perc: 8:10. Az utolsó tíz percben azonban a jó védekezésnek és Székely kapus remek teljesítményének köszönhetően a BKSE játéka dominált.

A második félidőt is jobban kezdte a Csoknyai-csapat, amely a 35. percben 17:11-re vezetett. Ezután három gólra (17:14) zárkózott a lelkes komlói alakulat, de Zdolik vezérletével ismét nagyobb különbség alakult ki, 48. perc: 21:14.

Az összecsapás hajrájában tartotta magabiztos előnyét a vendégcsapat, az utolsó füredi gólt a most debütáló Nemes Richárd szerezte.

Csoknyai István: - A jó kapusteljesítménynek és védekezésnek köszönhetően sikerült könnyű gólokat lőnünk, s ezzel meglépnünk ellenfelünktől. Támadásban kicsit tompábbak voltunk. Összességében dicséret a fiúknak, hiszen fontos két pontot hoztunk haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!