Kézilabda

2007.03.28. 02:27

Csoki mégsem megy el Kielbe

Veszprém (viri) - Az orosz származású, spanyol Andrej Scsepkint igazolta le a THW Kiel német férfi kézilabda-együttes, így Csoknyai Istvánnak nem kellett döntenie; marad.

B. Virág Rita

Csoki egy nap gondolkodási időt kért és kapott, de végül nem kellett döntést hoznia, mert a németek időközben megegyeztek a spanyol másodosztályban kézilabdázó korábbi világklasszissal, Andrej Scsepkinnel.

- Nemcsak velem, hanem Scsepkinnel és Wislanderrel is tárgyaltak a németek, s végül a még mindig aktívan sportoló spanyollal sikerült is megegyezniük - mondta el Csoknyai.

A 43 éves veszprémi tréner hozzátette, nagyon nehéz helyzetben volt, s így utólag jobb, hogy nem kellett döntést hoznia.

- Bár igen vonzó volt az ajánlat, hiszen BL-elődöntőt, esetleg finálét játszhattam volna, sőt még német bajnoki címet is szerezhettem volna. Azonban nem olyan könnyű elmenni és itt hagyni a családomat, és a csapatot sem. Nagy megtiszteltetés az is, hogy szóba kerültem. De végül egyáltalán nem vagyok csalódott.

A Kiel a BL-elődöntő első mérkőzésén csupán két góllal kapott ki a spanyol Pamplonától, így pénteken háromnegyed hétkor nagy esélye van a továbbjutás kiharcolására. A hírek ismeretében sokan úgy reagáltak az ajánlatra, hogy Csoki kapott a sorstól még egy lehetőséget, hogy Bajnokok Ligája-győztes legyen.

- Igen, ezen én is elgondolkoztam. Végül arra jutottam, jó lett volna BL-t nyerni, de nekem viszont nem a Kiellel, hanem a Veszprémmel kell győznöm.Csoknyai: nehéz lett volna itt hagyni a családomat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!