Kézilabda

2009.05.14. 02:29

Debrecenbe kell menni

Balatonfüred - Karnyújtásnyira került fennállása legjobb helyezésétől a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttes. A rájátszásban az 5-8. helyért zajló küzdelemsorozatban ma Debrecenbe utazik a gárda, s minden esélye megvan a győzelemre.

B. Virág Rita

Az 5-8. helyezésért zajló rájátszásban tatabányai sikerével megerősítette ötödik helyét a BKC, jelenleg 14 pontos. Ma Debrecenben kellene begyűjteni a két pontot, s az elmúlt hetek játékát látva a vendégek picivel esélyesebbek a hazaiaknál.

- Sajnos a felkészülésünk nem ment zökkenőmentesen, mert idegenben, Alsóörsön voltunk kénytelenek edzeni, mivel nálunk, Füreden orvosi konferenciát tartanak - mondta el Szathmári János, a BKC korelnök hálóőre, aki korábban 303 alkalommal ölthette magára a nemzeti csapat címeres mezét.

- Debrecenben szinte minden csapat komoly ellenállásba ütközik, ezért nekünk is nagyon oda kell figyelnünk. Az ősszel mindössze egyetlen góllal kaptunk ott ki, ám azt gondolom, ha azon a derbin az első perctől fogva kellően koncentrálunk, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna. 

Most fontos változások történtek ellenfelünknél, új edző irányítja a csapatot, s biztosan kellően feltüzeli majd a játékosokat. Ez azonban nem zavarhat meg min- ket a céljaink megvalósításában - szögezte le az ötszörös bajnok és ötszörös kupagyőztes kapus.

A népszerű Szatyi hozzátette, nem igazán kedveli a hosszú utazásokat, s ma is négy és fél órát buszoznak a cívisvárosig.

- Korán, fél tízkor indulunk, majd Budapest után megállunk egy hosszabb pihenőre. Ebédelünk, aztán nyújtózkodunk egy nagyot, s utána a buszon, aki szeretne, az egy kicsit szunyókálhat is Debrecenig.

Az immár negyvenéves portás elárulta, mindenképpen szeretné kitölteni a jövő év végéig szóló szerződését a BKC-val, de már a jövőre is gondol: szeretne maga helyett kinevelni valakit, a legügyesebb tanítványa, Szász Zsolt már néhány perc erejéig be is mutatkozott.

- A középmezőnyt tekintve igen kiegyensúlyozott lett a magyar mezőny, ezért tartom különösen értékesnek a jelenlegi helyezésünket. Bízom benne, hogy jövőre lehet ezen még javítani.A Hajdúságban minden csapat megszenved a jó eredmény érdekében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!