Kézilabda

2011.05.24. 14:13

Egyesül az FTC és a PLER

Budapest - Egyesül az FTC és a PLER férfi kézilabdacsapata, így a fővárosban újra komoly játékerőt képviselő klub jöhet létre.

MTI

A két együttestől egyelőre senki nem kíván nyilatkozni, meg akarják várni a bejelentéssel a csütörtöki sajtótájékoztatót. Akkor közlik azt is, hogy ki lesz a vezetőedző.

A Celebi-FTC jelenleg a bronzpárharcban érdekelt - 2-1-re vezet a Tatabánya-Carbonex ellen, a negyedik találkozóra szerdán kerül sor Tatabányán -, míg a PLER a nyolcadik lett a bajnokságban.

A fővárosnak évek óta nem volt erős férfi kézilabda-együttese. Legutóbb 1991-ben nyert budapesti csapat bajnoki címet, az Elektromos, amely a PLER jogelődjének tekinthető. Azóta a Veszprém 17-szer (összesítésben 19-szer), a Szeged kétszer, a Dunaferr pedig egyszer győzött a hazai pontvadászatban. Utóbbi idén elvileg kiesett, ám a fúzió miatt végül lehet, hogy mégis megkapaszkodhat az élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!