Kézilabda

2015.02.13. 12:57

Csoknyai: Csak edzőpartnerek voltunk

Veszprém - Csúnya verésbe szaladt bele a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupa csoportkörének nyitányán. A horvátok rohantak, még az áram sem bírta. A házigazdának sansza nem volt. Az összecsapásról élőben tudósítottunk. Nyilatkozatokkal.

Horváth Gábor

BKSE-RK Nexe

19:31 (8:13)

Veszprém Aréna, 1500 néző. V.: I. Covalciuc, A. Covalciuc. (moldávok). Balatonfüredi KSE: Székely - Iváncsik 4 (2), Ligetvári, Bánhidi 5, Gerdán, Faluvégi, Kovacsics. Csere: Borbély (kapus), Szöllősi 3, Grigoriev, Győri 4, Kancel, Vasvári, Bóka 3, Gábori. Edző: Csoknyai István. RK Nexe: LELIC - BOZIC 5, CELEBI 5 (1), Jurjevic 4, Mrdenovic, VEGAR 4, Nuic 3. Csere: Juzbasic (kapus), Barisic 1, SAKIC 3, Kruzic 1, Sokolic 1, Crinic, Oroz, Tomas, Herceg 2. Edző: Zdenko Kordi.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 1/1.

A Balatonfüredi KSE első tavaszi nemzetközi kupameccsére készül. Nagy dolog, hogy az együttesnek sikerült a csoportkörbe, a legjobb 16 közé verekednie magát. Főképp úgy, hogy tavaly nyár végén voltaképpen teljesen új csapat formálódott Csoknyai István keze alatt. Az ősz remekül sikerült, a BKSE simán felsőházas a bajnokságban, ám az idei év eleje elég nyögvenyelősen alakult. A sok sérülés és betegség után talán már újra kezd visszarázódni a korábbi formába a Füred, ma este kiderül, hol tart az alakulat.

A mérkőzés előtt: - A fürediek sérültjei Zdolik Bence, Komendánt Endre és Kis Ákos kivételével felépültek, igaz, többen sem száz százalékos állapotban vállalják a mérkőzést.

Fotó: Penovác Károly

- A Balaton Szabadidő Központ nem felelt meg az EHF előírásainak, a BKSE ezért kénytelen a Veszprém Arénában szerepelni. Ez elsősorban a szurkolás szempontjából hátrányos. Ami Füreden telt házat jelentett volna, az itt ötödház sem lesz. Hamarosan kiderül, hányan látogatnak ki a találkozóra.

- Szépen szállingóztak a nézők, talán már többen is vannak, mint ezren. A Füred Fanatics sárgamezes tagjai is elfoglalták a helyüket. Van zaj, van hangulat. A szurkolók egy hatalmas, szektort beterítő fekete-sárga zászlót feszítettek ki.

2. perc: Az első támadás mindkét oldalon eredménytelen volt. Székely és Lelic is védet egyet-egyet.

5. perc: Bozic révén a horvátok jutottak vezetéshez, a Füred csak kapufáig jutott, 0:2.

7. perc: A horvátok gyorsan letámadnak, a hazaiaknak nem megy a felállt fal ellen, 0:3.

8. perc: Szöllősi két percet kapott, már 0:4 oda.

9. perc: Iváncsik Tamás hetesből szépít, 1:4. Csoknyai időt kér.

11. perc: A második BKSE-hetes kimarad, nincs még füredi akciógól! 1:6 az állás.

14. perc: Bánhidi lövését védi Lelic, aki a hetest is hárítja. Ezúttal Győri hagyta ki. Nem tud kijönni a Füred a gödörből, 1:7.

16. perc: Megszületett az első hazai akciógól, Iváncsik volt eredményes, 2:8.

21. perc: Semmi sem sikerül, végül Győri lő szép gólt, 3:9.

23. perc: Bóka kezéből kicsúszik a labda, majd Sokolic növeli hétre a különbséget. Csoknyai időt kér, 3:10.

25. perc: Emberelőnyben sem megy, Bánhidi lövését Lelic védi. Hihetetlen, 4:12.

27. perc: Az egyre nagyobb önbizalommal kézilabdázó horvátok folyamatosan megbolondítják a hazai védekezést, ráadásul támadásban továbbra is nagyon gyenge a Füred, 5:13.

29. perc: Két hazai góllal folytatódott a meccs, 7:13.

30. perc: Bánhidi is betalált végre, Csoknyai nagyot csapott a levegőbe, kijön végre a hullámvölgyből a Füred? 8:13 a félidei állás.

Ez a félidő egészen egyszerűen rettenetes volt, ám az utolsó három perc némi bizakodásra ad okot.


32. perc: Némi közjáték után (elment a világítás a csarnokban) Celebi góljával kezdődött a második játékrész.

35. perc: Celebi újabb góljaira Bóka, majd Győri válaszolt, 10:15.

39. perc: Ligetvári kiállítása után Bánhidi talált be, de sajnos a házigazda védekezése többnyire továbbra is átjáróház, 11:17.

40. perc: Győrit vágták szájba, két perc, Szöllősi büntetett, 12:18.

43. perc: Két letámadás után 14:19-re alakult az állás, Bóka, majd Iváncsik volt eredményes. A horvátok rögtön időt kértek.

Közben megint elment az áram, alig ég néhány lámpa a csarnokban...Kellett idehozni a meccset, Füreden biztosan van áram:) Percek óta áll a meccs...

44. perc: Bozic talált be kiszorított helyzetből, majd Sakic növelte a különbséget, 14:21.

48. perc: Még a blokkolt labda is a horvátokhoz pattan, 15:24.

A Füred Fanatics nem csügged, ez talán az egyetlen pozitívum a mérkőzésen...

52. perc: A BKSE a maradék kedvét is elveszítette, tíz van közte, 16:26.

56. perc: Már mindenki a végét várja, 18:28.

A féltucat horvát szurkoló remekül szórakozik, a lelátóról éppen távozó veszprémi kapust, Mirko Alilovicot is éltették kicsit a vendégek.

19:31 a vége.

 

Nyilatkozatok

Csoknyai István: - Nehéz ilyenkor mit mondani. Fájdalmas a nagyarányú vereség, hiszen mi is sokat készültünk, szerettünk volna jól bemutatkozni. A Nexe dinamikusabb, lendületesebb játékot produkált, mint mi. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Két mérkőzésre elegendő hibát követtünk el a mérkőzés elején. A második félidőben volt egy felzárkózási lehetőségünk, de a mai meccsen csak edzőpartnerei voltunk a jó erőkből álló horvát csapatnak. A folytatásban jobb játékot kell produkálnunk, különben sanszunk nincs ebben a csoportban.

Győri Mátyás: - Nem szeretnék sokat beszélni erről a rossz élményről. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, de nincs sok időnk lógatni az orrunkat. Minél előbb össze kell szednünk magunkat. Gratulálok a Nexe csapatának, bízom benne, hogy a visszavágó szorosabb lesz.

Zdenko Kordi: - Gratulálok a játékosaimnak a megérdemelt győzelemhez. A hazaiaknak is a sportszerű játékhoz, a közönségnek pedig a nagyszerű szurkoláshoz. Nagyon nagy véleménnyel vagyok a magyar kézilabdázásról, ismerem a hazai csapat edzőjét és pályafutását. Tiszteljük a Füred csapatát, keményen és szerencsére jól készültünk fel a mai mérkőzésre. Különösen az első húsz percben valósítottuk meg azt, amire készültünk, s főként ennek köszönhetően nyertünk. Voltak momentumok, amikor a hazaiaknak volt lehetőségük megváltoztatni a játék képét, de mi nem akartunk úgy a hajrához érni, hogy döntetlen közeli az állás. A győzelmet a második félidő első 15 percében szereztük meg. Sok szerencsét kívánok a füredieknek további mérkőzéseiken!

Perica Lelovic: - Köszönöm a Fürednek a sportszerű játékot. Talán a legjobb meccsünket játszottuk ebben a szezonban, sokat készültünk rá. Az első félidőben remekül megvalósítottuk az elképzeléseinket, erre szükség is volt, mert tudtuk, hogy egy kemény csapatról van szó.

 


A mérkőzés összefoglalva:

Csúnya vereségbe szaladt bele a Balatonfüredi KSE pénteken az EHF-kupa csoportkörének első fordulójában. A horvát Nexe átrohant a magyar bronzérmesen.

A Balatonfüredi KSE első tavaszi nemzetközi kupameccsére készült. Nagy dolog volt, hogy az együttesnek sikerült a csoportkörbe, a legjobb 16 közé verekednie magát. Főképp úgy, hogy tavaly nyár végén voltaképpen teljesen új csapat formálódott Csoknyai István keze alatt. Az ősz remekül sikerült, a BKSE simán felsőházas a bajnokságban, ám az idei év eleje elég nyögvenyelősen alakult. A sok sérülés és betegség után kezdett újra visszarázódni a korábbi formájába a Füred.A BKSE sérültjei Zdolik Bence, Komendánt Endre és Kis Ákos kivételével felépültek, igaz, többen sem száz százalékos állapotban vállalják a mérkőzést. Aztán amennyire bizakodtak a füredi játékosok és drukkerek, annyira rosszul indult a találkozó. A Nexe átrohant a hazaiakon, fizikailag és taktikailag is teljesen állva hagyta a Balaton-parti alakulatot. Nyolc perc után 0:4 állt az eredményjelzőn és a folytatásban is szenvedett a Füred. Hetesgólja után Iváncsik Tamás a 16. percben (!) szerezte meg csapata első akció találatát, 2:8.



Itt voltaképpen eldőlt a találkozó, igaz, a BKSE-nek azért akadtak felvillanásai. Az első félidő hajrájában 4:12-ről sikerült feljönni öt gólra, de a horvátok a második félidőt is elsöprő lendülettel kezdték. A Nexe egyre jobban belelendült, s míg a vendégeknek minden sikerült, a Fürednek igazából semmi. Pedig több áramszünet is lassította a meccset, de a pihenők alatt sem sikerül magára találnia a Balaton-parti csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!